Logo Gadero
inspiratieservice
Klustip

Tuinhekje plaatsen

Gadero logo
Geschreven doorIris
Geplaatst29/09/2020

Onze houten tuinhekjes zijn hier te koop in de maten 60 cm en 80 cm hoog. Ze zijn 180 cm lang (zie categorie tuinhekken en rolborders). Ook zijn er handige deurhekken (loophekken) te krijgen. Deze zijn 90 cm breed. Zo maak je in mum van tijd een kindveilige omheining rond uw tuin. Alle hekken zijn onder hoge druk Geïmpregneerd of van hardhout. Hierdoor gaan ze jarenlang mee en blijven ze stevig hun taak uitoefenen. Naast de tuinhekjes hebben wij ook luxe tuinhekken van hardhout in de hoogtes 70, 90 en 110 cm.

Benodigdheden:

  • Grondboor

  • Paalhamer

  • Accuuboor

  • Spade

  • Waterpas

Grenen tuinhek zwart gespoten geimpregneerd
30 minuten voorbereiden
6 uur klussen
€300 - €1000
Eenvoudig
1
Bepaal waar u het hek wilt hebben

Dit kunt u buiten uitzetten met enkele paaltjes. Meet de afstand tussen de paaltjes. In dit voorbeeld gaan we uit van 5 hekken van 60 cm hoog en 180 cm lang (totaal dus 9 meter lang) en 1 deurhek van 90 cm breed. Totaal hebben we dan 9 meter en 90 cm (bijna 10 meter).

2
Bestellijst opmaken

Uitgaande van bovenstaande hebben we 8 stuks rond gefreesd van 7 x 160 cm of 6x6x150 cm vierkante hardhout tuinpalen nodig (desgewenst ook te monteren aan vierkante palen). Het deurhek komt afzonderlijk tussen 2 stevige palen te staan. Dat is beter voor de ophanging van het deurhek. Let er op dat u ook scharnieren en een deurschuifslot mee besteld. De lijst ziet er dan als volgt uit.

Materialen lijst (volgens voorbeeld): - 5 stuks tuinhek van hout, 60 cm (hoogte) x 180 cm (lengte) - 8 stuks gefreesde palen 6 x 160 cm (lang) of 8 stuks 6 x 6 x 150 cm hardhouten palen (aanbevolen) - 1 stuks deurhek 60/80 cm (hoog) x 90/100 cm (breed) - 1 stuks schuifslot - 1 set scharnieren - 1 doos Torx schroeven 50 mm lang bij montage op ronde palen of 4 verbindingshoekjes per hek voor vierkante palen Benodigd klus gereedschap: - grondboor - paalhamer - accuboor met bithouder en Torxbit - spade

3
Plaatsen palen en tuinhekken

Plaatsen palen en tuinhekken

Plaats met behulp van de grondboor en de paalhamer de palen. Het beste is eerst de eindpaal te zetten en vervolgens 180 cm terug de tweede paal te plaatsen. Het hek past er dan precies tussen. Het vast zetten kan met behulp van accuboor en de Torx schroeven op het hart van de paal of gebruik onze L-vormige verbindingshoekjes.

Zorg er voor dat palen qua hoogte netjes op 1 lijn staan. Ook het verticaal waterpas stellen is een must voor het fraaie beeld. Met de spade kunt de grond om het hek mooi vlak maken. Zorg er voor dat de ruimte om de palen stevig is aangevuld en evenueel met de achterkant van de paalhamer stevig aanstampen. De grond moet zich de eerste maanden even om de paal zetten. Waarna de grootste stevigheid van de paal in de grond ontstaat. Ook is het mogelijk uw palen op beton ankers of een betonnen rand te plaatsen, zie foto.

tuinhek hout monterentuinhek montage

4
Houten tuinhekdeur plaatsen

Nadat alle palen geplaatst zijn en de tuinhekken er tussen gemonteerd kunnen de 2 palen voor de houten deurhek worden geplaatst. Zorg er voor dat er voldoende tussenruimte is. Monteer de scharnieren aan de tuinhekdeur. Vervolgens de scharnieren aan de juiste paal vast schroeven (let er op dat u van tevoren bepaald welke kant de tuinhekdeur op moet draaien). Het afstellen kan eenvoudig door het bovenste scharnier nog iets te verplaatsen. Draai na het stelwerk de schroeven stevig aan. Als laatste kan het schuifslot worden vast gezet. Het kan voorkomen dat door de werking van het hout het slot na enkele weken nog iets bijgesteld moet worden.Heeft u vragen, tips, opmerkingen of wellicht zelfs fraaie foto's van het plaatsen van onze houten tuinhekken. Bel of email ons gerust. Wij staan u graag te woord.

Video: houten tuinhek plaatsen

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!