Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe moet ik terrastegels voegen?

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst18/10/2022

In deze aflevering gaat Gerben terras tegels voegen met een waterdoorlatende voeg van voegmortel Aqua Color Joint. Benieuwd hoe hij dit doet? Lees snel verder!

Benodigdheden:

  • Rubberen trekker

  • Tuinslang

  • Stanleymes

Hoe moet ik terrastegels voegen?
play video

De tegels die in deze video worden gebruikt, zijn GeoCeramica tegels. Dit is serie keramische tegels van de fabrikant MBI de steenmeesters, maar deze voegmiddel is geschikt voor alle tegels met een vereiste minimale voegbreedte. De GeoCeramica tegels hebben van zichzelf al een afstandhouder van 4mm. Hierdoor zijn de voegen zijn zeer geschikt om te voegen met de Aqua Color Joint.

Maten voegen

Om te werken met aqua color joint dient de breedte van de voeg minimaal 3mm te zijn en de diepte 3cm. Dit zorgt voor voldoende stevigheid.

Materialen en gereedschappen voor het voegen van terrastegels

Gereedschap

  • U kunt een zachte bezem gebruiken, maar een eenvoudige trekker werkt fijner.

  • Tuinslang

  • Stanleymes

Materialen

Terrastegels invegen met voegmortel

Alternatieven voor het voegen van tegels 

In deze video maakt Gerben gebruik van Voegmortel Neutraal MBI AquaColor Joints 15 kilo. Deze kleur past zeer goed bij de tegels die in deze video gebruikt zijn. Op zoek naar een voegmortel die bij uw tegels past? Dit voegmiddel is ook verkrijgbaar in de kleuren voegmortel steengrijs en voegmortel basalt

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

asset
Klustip
Keramische terrastegels leggenBekijk onderstaande doe het zelf video voor het leggen van keramische terrastegels van 2 cm dikte (meest verkocht). Ook het voegen van keramische tuintegels komt aan bod.
asset
Klustip
Terras aanleggen met stenen of tegelsTerras aanleggen? Lees vooraf deze handige tips: Koop alle tegels en/of stenen in één keer om kleurverschil te voorkomen. Bestel opsluitbanden en eventueel zand meteen mee.  Bij meerdere palletten mengt u de stenen door elkaar voor een optimaal kleurpalet in de sierbestrating. Haal de stenen nooit laagje voor laagje van een pallet, maar van boven naar beneden voor een optimale kleurenmix. Maak de sierbestrating niet proper met een hogedrukspuit. De stenen worden zo poreuzer en nemen sneller vuil op. Behandel sierbestrating nooit met strooizout, chloor, zoutzuur of andere bijtende middelen. Dat kan ernstige beschadigingen aan uw sierbestrating veroorzaken. Zorg voor een goede helling en afvoer voor regenwater. Leg uw bestrating niet te strak. Bij het aanleggen van een terras met stenen plaatst u eerst alle hele stenen en doet daarna het knipwerk met een steenknipper. Neem bij een terras enkele dagen de tijd voor het invegen en inwaaien van het vulzand. Bij opritten raden we zelfs meerdere weken aan!
asset
Klustip
Abbeystones leggenLees in onderstaand plan hoe u Abbeystones eenvoudig kunt leggen. Abbeystones zijn prachtige stenen die vanwege hun stoere uiterlijk voor een authentieke oprit of terras zorgen. Wilt u een terras leggen met Abbeystones? Lees dan zeker verder. De Abbeystones zijn verkrijgbaar in verschillende maten: 20 x 20 cm, 20 x 30 cm, en 30 x 40 cm met een dikte van 5 cm (uitsluitend voor terras) of 6 cm (ook voor oprit). De Abbeystones zijn zeer geschikt om in wildverband te leggen, daardoor verspringen zowel de horizontale als de verticale lijnen.
asset
Klustip
Verhoogde border maken van muurelementenWilt u graag niveauverschillen in uw tuin creëren, een verhoogde border plaatsen, tuinmuur of plantenbak maken? Aan de hand van dit stappenplan is de klus zo geklaard. Muurelementen plaatsen is relatief eenvoudig. Er zijn een aantal zaken die vaak vergeten worden, maar wel erg belangrijk zijn. Wanneer u aan de hand van dit stappenplan uw stapelblokken plaatst, bent u verzekerd van kwaliteit en hoeft u geen hoveniers of stratenmakers in te huren. Kies uit stapelblokken met strakke randen, getrommelde blokken met een verouderde look of grillige gekloofde stapelblokken met één ruwe zijde. Benodigdheden: Metselkoord Waterpas Betonslijper Schepje / spatel / truffel