Logo Gadero
inspiratieservice

Voegmiddel PLUS Grijs 20 kilogram

Productnummer
EX70324
Voegmortel voor natuursteen en betonbestrating
voegmidden_plus
1498470402
Per stuk

58,95

incl. BTW

1 stuk op voorraad
1 tot 5 dagen
Details
Materiaalsoort
Voegmortel
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

 • 1 component dus eenvoudig te verwerken

 • Geschikt voor tegels met voegbreedtes vanaf 5 mm breedte en 30 mm diepte

 • Waterdoorlaatbaar, maar houdt opkomend onkruid tegen

 • Vorst- en weerbestendig milieuvriendelijk middel

Specificaties

Gewicht
20 kg
Materiaalsoort
Voegmortel
Materiaal
(Voeg)Mortel
Kleur
Grijs

Voegmiddel PLUS Grijs 20 kilogram

King Assistent Voegmortel Plus in de kleur grijs van Excluton is een kwalitatief voegmiddel en geschikt voor het invoegen van natuursteen en beton sierbestrating. Voegen is van belang om opkomend onkruid tegen te gaan en de bestrating mooi af te werken. Het voegmiddel is zeer eenvoudig te verwerken omdat het om een enkel component middel gaat. Het King Assistent Voegmiddel hoeft alleen maar met water te worden gemengd en is zeer geschikt voor zowel de professionele als de doe het zelf klusser.

Wanneer u nieuwe bestrating heeft aangelegd wilt u deze natuurlijk mooi afwerken en onkruid zoveel mogelijk voorkomen. Dit doet u eenvoudig met de King Assistant Voegmiddel Plus van Excluton. Na het voegen zal de voeg scheurvrij uitharden en kan het niet uitbreken. Wel blijft het waterdoorlatend, regenwater zal snel door de voeg naar de ondergrond zakken. Het is daarom van belang dat de ondergrond constructie water kan doorlaten! De voeg blijft wel slijtvast en zelfs verschillende weersinvloeden zullen de voeg niet kunnen wegspoelen. Ook is het vorst- en strooizout bestendig. De King Assistant Voegmiddel Plus is geschikt voor alle soorten buitenvloeren zoals sierbestrating, terrassen en opritten, zowel natuursteen als beton en baksteenbestrating.

King Assistant Voegmiddel PLUS Grijs verwerking

Het verwerken van de King Assistant Voegmiddel Plus is een mum van tijd gedaan. Wel zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Omdat de King Assistant voegmortel waterdoorlatend is, is het van belang dat de ondergrond van uw bestrating dit ook is. Hieronder vindt u een eenvoudig te volgen stappenplan voor het gebruik van de King Assistant Voegmiddel Plus.

 1. Begin met het voegen van uw bestrating wanneer de temperatuur niet lager is dan 5°C en niet hoger is dan 30°C voor het beste resultaat.

 2. Zorg dat de bestrating goed nat is, maar dat er absoluut geen water in de voegen staat.

 3. Vervolgens kunt u het King Assistant voegmortel uitstrooien over de bestrating.

 4. Trek met een harde rubberwisser de King Assistant voegmortel in de voegen. Zorg ervoor dat het oppervlak en de voegmortel goed nat blijft. Dit voorkomt indrogen en vult de voeg optimaal.

 5. Wanneer u klaar bent verwijderd u de laatste resten King Assistant voegmortel met een kokosbezem.

De verwerking van het voegmiddel duurt circa 45 minuten. Dit betekent dat het middel na 45 minuten zover is uitgehard dat u er vanaf moet blijven. De tegels of stenen zijn weer beloopbaar na circa 30 uur bij ingewassen voegen (met de tuinslang). Bij het invoegen met een wisser of trekker zijn de stenen na circa 24 uur weer beloopbaar. Na 3 tot 7 werkdagen is het materiaal volledig uitgehard en kunt u het volop gaan belasten met eventuele tuinstoelen, tuintafels, plantenbakken en andere materialen.

Bewaaradvies: Wanneer u King Assistant Voegmiddel Plus overhoudt kunt u het maximaal 4 weken bewaren mits u het middel in de bijgevoegde zak laat. Leg deze zak in de emmer en zorg ervoor dat er een duimhoogte water in de emmer zit. Houd het King Assistant voegmiddel buiten bereik van kinderen en voorkom contact met de huid en ogen. Zorg dan ook altijd dat u handschoenen draagt wanneer u met het middel aan het werk bent.

Let op!

Het King Assistant Voegmiddel PLUS is een kwalitatief voegmiddel, maar kan niet verwerkt worden wanneer het te warm of te koud is. De minimale temperatuur om met het middel te werken is 5 graden en de maximale temperatuur is circa 20 graden. Bewaar het middel altijd vorstvrij. Zorg er na het verwerken voor dat er geen regenbuien op kunnen vallen en spoel de tegels of stenen altijd goed schoon nadat het materiaal verwerkt is.

King Assistant Voegmiddel PLUS Grijs Verbruik

Het King Assistant voegmiddel is geschikt voor voegbreedtes vanaf 5 mm. De hoeveelheid die u nodig heeft hangt af van de grootte van uw bestrating, het formaat tegels of stenen en hoe diep de voeg is. Wij adviseren u de volgende richtlijnen aan te houden bij 30 mm voegdiepte en 5 mm voegbreedte:

 • Kleinformaat stenen 10 x 10 cm circa 5,5 kg per m2

 • Grootformaat stenen 20 x 20 cm circa 3 kg per m2

 • Tegels 30 x 30 cm circa 2,5 kg per m2

Kijk voor meer informatie over het leggen en invoegen van keramische tegels naar ons YouTube kanaal Gadero TV.

Bij Gadero bestelt u topkwaliteit sierbestrating van Excluton tegen gunstige Thuiswinkel voorwaarden. Bekijk ook eens onze aanbevolen producten stapelblokken, drainagesystemen, betontegels, keramische tegels en siersplit/-grind om uw bestelling compleet te maken. Groene aanslag en kalkuitbloei (witte uitslag) verwijderd u eenvoudig van uw sierbestrating met onze onderhoudsmiddelen.