Logo Gadero
inspiratieservice
Gadero TV

Hoe plaats ik een schoor?

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst11/05/2023

Leer in deze video hoe u schuine schoren kunt monteren voor extra stabiliteit van de staanders van uw overkapping. Schuine schoren zijn schuine steunbalken die in de bovenhoeken van de staanders worden geplaatst om de constructie beter bestand te maken tegen sterke wind. Of u nu een overkapping, prieel, schuur of ander bouwwerk bouwt, schoren zijn essentieel voor extra stevigheid.

1
De schoren voorboren

Pak eerst uw slangenboor erbij, deze kan namelijk veel dieper boren dan een standaard boor. Een handige tip is om een plakbandje op de gewenste boordiepte te plaatsen. Zo kunt u elke keer op dezelfde diepte boren. Vervolgens kunt u een vlinderboor pakken, we gebruiken maat 24, om de boorgaten verder uit te diepen.

2
De schoren monteren

Om de schuine schoren te bevestigingen, kunt u gebruik maken van de RVS tellerkopschroeven van 16 centimeter.

In deze video laten we u zien hoe u schuine schoren van 70 centimeter lang kunt gebruiken. Het wordt aanbevolen om de plaatsing van schoren met twee personen te doen, vooral als u werkt met materialen zoals Eiken of Lariks. Volg onze instructies en ontdek hoe u de schoren op de juiste manier kunt monteren om een solide en duurzame constructie te creëren.