Logo Gadero
service
Gadero TV

Luxe deurframe bekleden

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst13/08/2021

In deze Gadero TV laten we u zien hoe u een luxe deurframe kunt bekleden met ons Red Class Wood Deens Rabat. U heeft een soortgelijke montage al kunnen zien in Gadero TV #168 waarin wij de "normale" deurframe gaan monteren. Benieuwd hoe we dit precies doen? Lees dan snel verder. 

Benodigdheden:

  • Potlood

  • Decoupeerzaag

  • Accuboormachine

  • Schroevendraaier

  • Steeksleutel

  • Bacosleutel

Luxe deurframe bekleden
play video

Luxe ijzeren deurframe met slotkast

Voor deze nieuwe Gadero TV maakt Ronny gebruik van een luxe ijzeren deurframe met slotkast welke hij zal gaan bekleden met Deens Rabat Red Class Wood planken. Deze maar liefst 3 cm dikke, extra stevige deurframe met slotkast is ideaal als schuttingdeur of poortdeur in uw tuin. Het ijzeren frame is maar liefst 155 cm hoog, wat genoeg is voor een schuttingdeur van 180 of 200 cm. Het poortframe is verkrijgbaar in 100 cm breedte en ook in de 110 cm breedte uitvoering voor een extra brede schuttingdeur. Wilt u graag uw planken horizontaal monteren? Kies dan voor de speciale uitvoering van dit frame van 100 cm breed en 200 cm hoogte. De overige frames zijn enkel geschikt voor verticale bekleding

De verstelbare ophangogen van dit frame zijn ideaal omdat u op deze manier enkele centimeters flexibel bent bij de montage van uw deur. U hoeft enkel nog plaatduimen mee te bestellen (2 stuks t/m de maat 110 cm en daarboven 3 stuks, bij een 200 x 100 cm deur heeft u er ook 3 nodig). 

deuframe achterzijde

Luxe ijzeren deurframe vs normale stalen deurframe

Bij Gadero heeft u de keuze tussen een luxe deurframe en een normaal deurframe. Waarom zou u daarom kiezen voor de luxe variant? Wij zetten dat graag voor u op een rijtje:

  • De luxe variant heeft een slotkast, waardoor het eenvoudig is om een slot te monteren op uw deur. Bij de normale variant dient u dit nog zelf volledig uit te zagen.

  • De luxe variant heeft een robuustere uitstraling dan de normale variant doordat deze maar liefst 3 cm dik is

Aan het uiteinde van de luxe variant is er een balk die geschikt is voor horizontale montage. De normale variant is enkel geschikt voor verticale montage

Bekleden van uw frame

In deze Gadero TV wordt gebruik gemaakt van Deens Rabat Red Class Wood triple profiel planken. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een andere houtsoort als bekleding van uw deur. Bovendien kunt u uw deurframe ook aan beide zijden bekleden. Houdt bij het bekleden van het deurframe rekening met de werking van het hout. Zorg daarom bij Deens Rabat Red Class Wood voor een tussenruimte van 2 mm. Bij het gebruik van andere houtsoorten kunt u de gewenste tussenruimte op de desbetreffende productpagina vinden. Andere planken die zouden kunnen worden gebruikt zijn bijvoorbeeld:

Luxe deurframe bekleden

Voordelen van het luxe deurframe

Het luxe deurframe heeft ten opzichte van het normale deurframe verschillende voordelen. U heeft al eerder kunnen lezen wat de verschillen zijn tussen de beide soorten, echter zijn er nog meer voordelen aan het kiezen voor een luxe deurframe. 

Het luxe deurframe is maar liefst 3 centimeter dik. Hierdoor krijgt uw deur een robuuste uitstraling en is deze extra stevig. Een ander voordeel is de inkeping voor de slotkast, deze mist in de normale variant, maar heeft u wel in de luxe deur variant. Dit maakt het eenvoudiger om een slot te plaatsen in uw deur. Een laatste voordeel zijn de maten van deze deur. Deze zijn verkrijgbaar in 7 verschillende breedte (en hoogte) maten. Dit maakt de deur geschikt voor alle soorten schuttingen naar uw wens. 

Materialen en gereedschappen

In deze video is gebruik gemaakt van verschillende materialen en gereedschappen. Om u een goed beeld te geven van het totaal aan materialen/gereedschappen, zijn deze voor u op een rijtje zet. 

Materialen

luxe deurframe slot

Heeft u liever een andere variant deurframe? Bekijk ons gehele assortiment ijzeren frame deuren.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Gadero TV
Oprit poort plaatsen van Lariks Douglas houtIn deze Gadero TV plaatsen we een inrijpoort van Lariks Douglas hout! Deze Lariks Douglas planken uit Europese bossen zijn geschaafd, gedroogd, kernvrij en van de hoogste kwaliteit. Benodigdheden: Lange waterpas Schep Accu boormachine Meetlint Stootijzer (een must)
Gadero TV
Enkele poortdeur plaatsenIn deze Gadero TV laten we u zien hoe u een enkele schuttingdeur kunt monteren met slot tussen twee palen. Hiervoor gebruiken we een houten poortdeur met verstelbare ogen welke we op een standaard plaatduim wordt geplaatst.  Benodigdheden:  Accuboormachine met bithouder  Handzaag  Speedboor / Vlinderboor  Schroevendraaier  Steeksleutelset (sleutel 22)  Grondboor  Paalhamer  Lange waterpas  Potlood / Pen
asset
Klustip
Zelf houten inrijpoort makenDit stappenplan legt uit hoe u zelf een houten poort maakt. Denk bijvoorbeeld aan een toegangspoort voor uw oprit of een landelijk hek voor uw erf. Wilt u een schuttingdeur maken? Lees dan ons aparte stappenplan 'zelf een schuttingdeur maken'. In dit voorbeeld maken we een houten opritpoort in lariks-douglas van 3 meter breed en 1 meter hoog. Onze tips zijn moeiteloos toepasbaar op een andere maat van poort. Benodigdheden: Metalen Stootijzer Waterpas Schep Rolmaat Accuboor Snelcement beton
asset
Klustip
Zelf Schuttingdeur MakenLees hier onze handige tips om zelf een houten schuttingdeur te maken met of zonder slot. Kies uit een volledig houten deur of lees onze tips om zelf een poortdeur op een stalen frame te maken.