Logo Gadero
inspiratieservice

Levertijd Impregneren / Spuiten Blokhut

De actuele, verwachte levertijd voor het impregneren van een Tuindeco blokhut is momenteel:

  • Laten impregneren: 4-6 weken*

    * De vermelde levertijd komt bovenop de actuele levertijd van de bestelde blokhut. I.v.m. de feestdagen komt hier nog eens 2 weken bij.

Datum laatste update: 27 november 2023.

Blokhut laten impregneren

U wilt uw blokhut door ons laten impregneren? Dat kan bij het gros van onze blokhutten. U vindt per blokhut de mogelijkheden op de productpagina. Het impregneren verlengt de levensduur van uw blokhut of tuinhuis en voegt door de verschillende kleuropties een fraai aspect toe aan uw tuinverblijf.

Het impregneerproces

Wanneer u kiest voor de optie Laten Impregneren, behandelen wij uw blokhut door middel van een dompel- / diffusietechniek in de kleuren groen, bruin of zilvergrijs. Alle onderdelen, inclusief deuren en ramen, van de blokhut worden in een bad met proffesionele impregneervloeistoffen gedompled. Ook eventueel bijbestelde vloeren kunt op aanvraag laten impregneren. 

Daarna worden de onderdelen omhoog gebracht om uit te lekken en in een droogstelling geplaatst. Op deze manier droogt het hout op een natuurlijke manier en vindt de diffusie, het hechten van het impregneervloeistof in het hout, plaats. Vervolgens wordt uw blokhut opnieuw verpakt voor transport en is deze na bezorging direct klaar om op te bouwen.

Door het laten impregneren van het hout is uw blokhut langdurig beschermd tegen weersinvloeden en houaantastende schimmels. Toch ontkomt u er niet aan dat uw geïmpregneerde blokhut na verloop van tijd zal verweren.

Het impregneren biedt helaas geen permanente oplossing tegen wind en vocht. Het schilderen van uw blokhut zal dat wel bieden. Uw geïmpregneerde blokhut is daarom vrijwel direct na levering direct schilderbaar in een kleur naar keuze.

Zelf impregneren

Het dompel- / difussieproces is een professioneel en duurzaam, maar daardoor ook een tijdrovend proces. De levertijd van het laten impregneren is standaard 4 tot 5 weken bovenop de standaard levertijd van een blokhut of tuinhuis. In de periode van maart t/m augustus kan dat zelfs oplopen tot 12 weken.

Wij bieden daarom ook de optie om impregneervloeistof, Embalan en Embadecor blokhut beits los bij uw tuinverblijf te bestellen zodat u deze zelf kunt impregneren.

U dient de blokhut voor het opbouwen te behandelen. Met een professionele kwast bereikt u alle hoekjes en gaatjes van de blokhutprofielen. Zorg dat het hout goed droogt voordat u de blokhut opbouwt. Wij adviseren het hout ongeveer een dag te laten drogen.

Geïmpregneerde tuinhuizen en blokhutten

Vindt u de levertijd van de het laten impregneren te lang? En is het zelf impregneren voor u wellicht te veel werk? Geen probleem, wij bieden ook blokhutten aan die standaard al zijn geïmpregneerd.

Leuven Zwarte Wanden

Bekijk aflevering 107 van Gadero TV voor meer informatie over het behandelen van uw blokhut.