Logo Gadero
service
Gadero TV

Barcode schutting maken van Geïmpregneerd Grenen

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst07/07/2021

Bent u opzoek naar een schutting met een uniek profiel? Maak dan een schutting met barcodeprofiel! In deze Gadero TV laten we u zien hoe u eenvoudig een schutting in elkaar zet met geïmpregneerd grenenhouten schuttingplanken met breedtes van 7 cm, 9/10 cm en 14 cm. We monteren de schutting verticaal, wat u ook heeft kunnen zien in aflevering #90 van Gadero TV. Benieuwd naar deze schuttingplanken van grenenhout? Lees snel verder!

Benodigdheden:

 • Duimstok

 • Lijmklem

 • Schuurmachine/schuurpapier

 • Tafelzaag

 • Accuboormachine

 • Winkelhaak

 • Waterpas

Barcode schutting maken van Geïmpregneerd Grenen
play video

Schutting Tuinplank Geïmpregneerd Grenen 1.6 x 14 cm

Deze schuttingplanken van geïmpregneerd grenenhout zijn ideaal als u niet te veel wilt betalen voor uw schutting, maar toch voldoende kwaliteit wil hebben zodat de schutting lang mee gaat. De planken hebben een levensduur van circa 10-15 jaar. Deze keteldruk geïmpregneerde planken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes van 180 cm tot 500 cm en hebben afgeronde hoekjes. In deze Gadero TV gaat Ronny aan de slag met de 180 cm variant van deze plank! 

Zelf planken op maat zagen

Voor deze Gadero TV heeft Ronny, om het barcodeprofiel nog beter te laten zien, verschillende planken op maat gezaagd. Hij heeft hiervoor de planken van 14 cm gebruikt en deze met behulp van een tafelzaag op maat gemaakt. Zo creëert hij eenvoudig planken met een breedte van 9/10 cm. Deze kunt u dus niet bestellen, maar dient u zelf te maken! Benieuwd hoe u de gehele schutting in elkaar zet? Bekijk dan het stappenplan! 

U kunt uw schutting ook bekleden met andere houtsoorten! Wanneer u kiest voor thermisch gemodificeerd of een hardhout variant planken dient u rekening te houden met een tussenruimte van 5 mm i.p.v. 10 mm. 

In alle gevallen is het verstandig om ruimte vanaf de ondergrond aan te houden. Zo kan de schutting mooi ventileren. U kunt een opsluitband onder de schutting plaatsen. Zo geeft u opspattend water ook geen kans. 

barcode profiel schutting vuren

Benodigdheden en gereedschappen

Welke gereedschappen voor betonpaal schutting plaatsen?

 • Duimstok

 • Lijmklem

 • Schuurmachine/Schuurpapier

 • Tafelzaag

 • Accuboormachine

 • Winkelhaak

 • Waterpas

Liever een andere houtsoort gebruiken? Bekijk hier al onze geïmpregneerde schuttingplanken!

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Gadero TV
Schutting met verticale planken Hoe plaatst u zelf een stevige schutting met verticale planken? Lees onze doe-het-zelf tips voor het plaatsen en berekenen van het aantal benodigde schuttingplanken, balken, palen en schroeven voor een mooie verticale planken schutting. Ook handig, bestel uw verticale planken schutting per meter en bespaar een hoop rekenwerk en u weet meteen de prijs. Bekijk onderstaande video voor het verticaal monteren van Padouk schuttingplanken:
asset
Klustip
Luxe Rhombus schutting makenDeze klustip gaat in op het monteren van een Rhombus schutting. Rhombus gevelbekleding is erg populair en geeft uw gevel of in dit geval uw schutting een luxe uitstraling. Populaire houtsoorten in rhombus zijn Western Red Cedar, Thermisch gemodificeerd grenen/vuren en tropisch hardhout. In dit stappenplan werken we met thermisch gemodificeerd hout. Dit is een nieuwe, zeer verantwoorde vorm van behandelen. Dit gebeurt op basis van stoomdruk en is niet te vergelijken met keteldruk impregneren. Bij thermisch modificeren onder stoomdruk wordt alleen waterstoom gebruikt onder hoge druk. Door het hout thermisch te modificeren wordt het heel duurzaam. Zo onstaat er een mooie bruine kleur en de plank blijft licht. Het enige nadeel is dat het hout iets broos kan worden. Zodra het gemonteerd is, merkt u hier niks meer van. 
Gadero TV
Schutting monteren van hardhouten rabatdelenIn deze Gadero TV gaan we een dichte schutting maken van hardhouten rabatdelen. De werkende hoogte van deze duurzame glad geschaafde rabatprofielen van hardhout is 12.7 cm. Dit wordt losjes in elkaar geschoven. Benodigdheden:  Rabat Hardhout Bankirai mes en groef 1.8 x 14.5 cm  Balk Hardhout 4.5 x 7 cm  Azobe Hardhout Paal 7x7 cm Fijnbezaagd  Lijmklem (handig als u alleen werkt)  Wovar schroeven RVS 410 - 5 x 50 mm Torx 25 - 200 stuks  Verzinkboortje  Grondboor 7 cm  Paalhamer voor het aankloppen van de palen  Hardhout Boortjes 3.5 mm  Uitzettouw 50 meter  IJzeren Paalhouder Vlakke Voetsteun 71 x 71 mm  Bankirai Hardhout Olie 2.5 liter blik  Cirkelzaagof scherpe handzaag  Lange waterpas  Potlood 
asset
Klustip
Schutting van beton en hout plaatsenDeze klustip staat in het teken van een betonpalen schutting plaatsen. In onderstaande aflevering aflevering legt Henk Jan haarfijn uit hoe u zo'n schutting plaatst. Deze schutting is niet alleen erg trendy, maar biedt u met zijn 2 meter hoogte ook veel privacy. Het leuke aan een betonpalen schutting is dat u hem naar eigen wens kan invullen. In deze aflevering is er gebruikt gemaakt van geïmpregneerde tuinschermen, maar u kunt ook Lariks Douglas of hardhouten tuinschermen gebruiken. Ook heeft u volop keuze in de betonpalen en -platen. Benodigdheden: Uitzettouw Waterpas Schep Rubberen hamer Stootijzer Slijptol (optioneel) Boormachine