Logo Gadero
service

Wit tuinhout

Wit tuinhout is in opmars. Denk aan een witte schutting, witte tuinmeubelen of een witte pergola. U kunt uw hout zelf wit verven of kant-en-klare artikelen in het wit kopen. Wij maken een onderscheid tussen wit gespoten en wit gedompeld hout. Wit gedompeld hout is goedkoop, maar ook minder blijvend wit. De prijs van wit gespoten hout ligt iets hoger. Wel is dat blijvend wit en krijgt vuil er minder snel vat op. Witte planken, balken en dergelijke ogen fris en steken mooi af tegen groene beplanting. Scroll ook eens door de pagina's grijs en zwart tuinhout.

Wist u dat? In kleine tuinen maakt een witte schutting uw tuin optisch groter. Kies voor een schutting van planken met circa 4 cm tussenruimte of maak dan rabatdelen een geheel dichte schutting zonder doorkijk. 

Zowel wit gespoten hout als white wash tuinhout is kwetsbaar. Daarom adviseren we nadat uw klaar bent met het bouwen van uw schutting, tafel of bijvoorbeeld pergola u uw constructie nog 1 keer aflakt met een witte beits. Kies bij voorkeur voor een hoogglans, deze is gladder dan een matte beits. 

Maak wit hout regelmatig schoon bij droog weer met een schone, harde bezem.