Logo Gadero
service
Gadero TV

Tuindeur tussen betonpalen plaatsen

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst22/06/2022

In deze Gadero TV laten u zien hoe je een schuttingdeur tussen betonpalen plaatst. Benieuwd naar meer informatie? Lees dan gauw verder!

Benodigdheden:

  • Schroeven

  • Scharnieren

  • Moeren

  • Verbindingsplaatje

  • Waterpas

  • Boor

  • Slagpluggen

1
Aanbrengen scharnierlat

De eerste stap bij het monteren van de schuttingdeur is het aanbrengen van de scharnierlat aan de betonpaal. De lat moet eerst worden afgetekend en moet niet boven de betonpaal uit te komen.

2
Lat vastzetten aan de betonpaal

Nadat de lat op maat is gezaagd kan deze worden vastgezet met slagpluggen. Deze pluggen worden verdeeld over de lengte van de lat en worden daarna voorgeboord. Hierna kan de lat worden vastgezet met schroeven in de betonpaal.

3
Aanslaglat vastboren

De aanslaglat wordt aan de andere kant vastgeboord aan de betonpaal.

4
Bovenlat vastmaken

De bovenlat moet op maat gezaagd worden en daarna worden vastgezet met schroeven.

Nadat de latten zijn vastgezet kan de deur worden gemonteerd. Hierna kan ook het slot geplaatst worden.

5
Scharnieren plaatsen

De eerste stap voor het plaatsen van de deur is het plaatsen van scharnieren. Nadat de scharnieren zijn vastgezet met moeren aan de plaat kan de deur worden geplaatst.

6
Deurslot plaatsen

Voor het deurslot moet er een inkeping in het kozijn worden gemaakt waar het slot in komt te vallen. Dit moet eerst worden afgetekend voordat het vast geboord wordt en het deurslot geplaatst is. 

Tuindeur zwart

Deze zwarte tuindeur is gemaakt van grenenhout en is dubbel zwart gecoat. Hierdoor gaat de kleur jarenlang mee. De zeer stevige kant-en-klare schuttingdeur is beschikbaar in verschillende afmetingen. De luxe deur is zowel links- als rechtsdraaiend te monteren.

Kozijn tuindeur

Het kozijn van een tuindeur bestaat uit een aanslaglat, bovenlat en scharnierlat. Tegen de aanslaglat wordt de deur geplaatst. De bovenlat zorgt voor extra stevigheid aan de bovenkant van de deur en scharnierlat is bedoeld om de scharnieren aan te monteren.

Materialen voor het plaatsen van een tuindeur

 schuttingdeur monteren

Scharnieren van een tuindeur

Mocht het hout gaan werken of de paal gaan inzakken, dan is het mogelijk om de scharnieren achteraf nog een keer af te stellen. Ook het slot is op meerdere manieren toepasbaar. Het is mogelijk om het slot zowel links- als rechtsdraaiend te stellen.

Alternatieven voor een zwarte tuindeur

Een geschikt alternatief voor een zwarte houten tuindeur is een zwarte tuindeur van composiet. Aan deze deur heeft u geen onderhoud en hij heeft een robuuste uitstraling.

Wilt u meer tuindeuren bekijken? Bekijk dan onze schuttingdeuren pagina. Abonneer ook op ons YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van al onze video’s!

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!