Bamboe

Gadero Houtsoorten

Bamboe

Bamboe hout

Bamboe zie je in almaar meer toepassingen terug. Van luxueuze terrasplanken met onzichtbare clips tot schuttingen in extra dikke bamboestokken. Maar ook wandbekleding voor beurzen of binnenvloeren van bamboe zijn mogelijk. Bamboe is een soort gras en behoort tot het favoriete voedsel van de pandabeer. Het bevat van nature veel suikers. Daarom vergt bamboe een vakkundige bewerking om het te verduurzamen. Dat werkt het beste door bamboe thermisch te modificeren.

  • Duurzaamheidsklasse 3 (behandeld)
  • Bamboe is eigenlijk een grassoort.
  • Geschikt voor terrasplanken, onderbalken, constructiebalken en schuttingen
  • Bamboe is zeer duurzaam, omdat het doorgroeit nadat het gekapt is en na 2 tot 5 jaar weer geoogst kan worden.

Eigenschappen bamboe

Bamboe

Bamboe heeft erg veel voordelen. Zo is bamboehout zeer duurzaam. Het groeit namelijk heel snel terug. Er zijn bamboesoorten die per dag meer dan één meter groeien en na twee jaar klaar zijn om gekapt te worden. Na het afknippen groeit bamboe gewoon weer verder. Daardoor is er dus geen sprake van ontbossing of gronderosie door de teelt van bamboe. Het is ook een luchtzuiverende plant, die wel 35 procent meer zuurstof produceert dan een gemiddelde boom van dezelfde omvang. Ook kan de hele bamboeplant gebruikt worden, zodat er geen restafval overblijft.  Een verantwoorde keuze dus, zeker als u kiest voor thermisch gemodificeerde bamboe. Bij deze stoombehandeling worden geen chemische middelen gebruikt. Wel zorgt een Thermowood-behandeling voor een langere levensduur van uw bamboe. 

Bamboe: terrasplanken en onderbalken

Bamboe vlonderplanken

Wij adviseren bij terrasplanken om te kiezen voor dekdelen die behandeld zijn met nanotechnologie. Dat is een soort beschermlaagje voor een langere levensduur. We bieden ook bamboeterrasplanken met een olielaag aan. Bij ons hebt u de keuze uit A-merken zoals Fesca en Moso.

Nieuw zijn onze bamboebalken. Kies uit constructiebalken voor onder uw terras of speciale meubelbalken. Daarmee maakt u knappe tafels of andere meubelen. Ze zijn al gelakt en mooi glad. 

Duurzame bamboeplanken

Bamboe terrasplanken

Bamboeplanken gaan gemiddeld 15 tot 25 jaar mee, mits op de juiste manier gemonteerd. Onze bamboeterrasplanken zijn thermisch gemodificeerd en voorzien van een slijtvaste toplaag. Bamboe zal na verloop van tijd vergrijzen of zelfs op sommige plekken zwart worden. Ons onderhoudsadvies is dus daarom: regelmatig borstelen en eenmaal per jaar behandelen met olie. 

 

Bekijk onze GaderoTV-aflevering #79 die volledig in het teken staat van bamboe errasplanken met scheepsdekprofiel.