Tuinverlichting accessoires

Heeft u uw lichtplan voor uw tuin en terras al klaar? De juiste lampen uitgezocht voor de juiste (sfeer)verlichting? Dan mist u alleen nog de verlichting accessoires. Zonder deze verlichting accessoires kunt u de lampen helaas niet werkend krijgen. Onder verlichting accessoires vallen oa. de transformatoren, de bekabeling, de kabelverbinders en alle andere accessoires. 

Tuinverlichting Toebehoren

De transformator zorgt ervoor dat de stroom naar alle lampen in uw tuin wordt geleid. Met de bekabeling in diverse lengtes kunt u bijna alle hoeken van uw tuin bereiken zodat alle verlichting van stroom kan worden voorzien. Kabelverbinders zorgen voor een makkelijke aansluiting naar alle losse verlichting. Alle accessoires hebben zo hun eigen belangrijke functie binnen een lichtplan. Bedenk voorheen inderdaad een goed lichtplan zodat u achteraf niet te weinig of juist teveel verlichting accessoires koopt. Met de juiste verlichting accessoires zal uw tuin verlichtingsplan geheel tot zijn recht komen en zal uw tuin er sprookjesachtig uit komen te zien.

Lichtplan Tuinverlichting

Wanneer u meedere tuinlampen in uw tuin wilt plaatsen is het raadzaam om een lichtplan te maken. Bij het maken van een lichtplan maakt u een overzicht of tekening van welke onderdelen in uw tuin wilt verlichten. Daarbij is het van belang om na te denken over wat voor soort licht u wilt gebruiken voor het verlichten van de diverse elementen in uw tuin. Wilt u een tuinpad funcioneel verlichten (direct licht), een overkapping sfeervol verlichten (sfeerverlichting) of een mooie boom in uw tuin accentueren (accent licht). Voor elke type verlichting bestaat een geschikt amarteur. Elke type tuinlamp heeft ook zijn eigen specificaties waardonder lichtkleur, straalhoek en lichbereik. Wilt u een grote mooi boom verlichten dan dient u rekening te houden met bijvoorbeeld het tuinlamp met een groot lichtbereik. 

Transformator 24V

Voor het aansluiten en plaasten van tuinlampen voor in uw tuin heeft u in de basis een aantal toebehoren nodig. In de basis sluit u tuinlampen aan op een of meerdere transformators, afhankelijk van de hoeveelheid lampen die u wenst te plaatsen. Een transformator zet de standaard 230 volts spanning om naar een 24V veilige laagspanning. Deze transformators zijn te verkrijgen in diverse wattage's waaronder 25W, 52W en 100W. Het is daarom belangrijk om de totale wattage te bereken van alle lampen die u wenst aan te sluiten op een tranformator. Zo weet u exact welke transformator u dient te gebruiken voor u lichtplan.

Let op! Wij raden altijd aan de transformator niet zwaarder te belasten dan 80%. Wilt u bijvoorbeeld 10 tuinlampen plaasten van elke 4,0W, dan is de totale watage 40W. Dan volstaat het gebruik van een transformator van 52W.

Stroomkabel 24V

Op de transformator sluit u vervolgens een stroomkabel richting de eerste tuinlamp. Stroomkabels die de 24V spanning doorzetten naar tuinlampen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtematen van 1 tot maar liefst 25 meter. Elke tuinlamp of armatuur sluit u of de stroomkabel aan middels een zogenaamde Quick-Safe T-Connector. Deze T-Connector beschikt over 3 aansluitingen, waarvan 2 vrouwelijke aansluitingen voor het doorleggen van stroomkabel naar een volgende tuinlamp en over een mannelijke aansluiting voor het aansluiten voor een tuinlamp. Daarnaast kunt u tussen de transformator, stroomkabel en de eerste tuinlamp nog extra toeboren aansluiten waaronder een schemer- en tijdschakelaar. 

Gadero.be 03 - 808.1789 We zijn vandaag bereikbaar tot 17:00

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode