Logo Gadero
service

In Nederland en België komt het regelmatig voor dat het hard stormt. Hierbij kan er veel stormschade ontstaan, bijvoorbeeld wanneer schuttingen omwaaien, tuinhekjes het begeven, of doorschijnende dakplaten van uw aanbouw veranda wegwaaien. Schade aan uw eigendommen is erg vervelend, maar wat krijg je vergoed van uw verzekeraar als u stormschade heeft aan uw tuin?

Stormschade: wat te doen? 

Als je te maken krijgt met stormschade, adviseren wij om de volgende stappen te ondernemen: 

  1. Maak foto's en/of video's van de schade. Op deze manier krijgt de verzekeraar een duidelijk beeld van de geleden schade;

  2. Neem maatregelen om verdere schade te voorkomen;

  3. Bekijk de polisvoorwaarden. Hierin staat vanaf welke windsnelheid er sprake is van storm en wat binnen de verzekering valt en wat niet. Bij veel verzekeraars wordt er pas vanaf windkracht 7 gesproken over storm en zal andere schade dus niet vergoed worden;

  4. Noteer de datum en het tijdstip waarop de schade is ontstaan. De windkracht wordt gemeten door het KNMI, daarom is het van belang dat deze gegevens genoteerd worden zodat de verzekeraar dit kan nakijken. 

Schade aan je schutting?

Stormschade aan een schutting wordt normaliter gewoon gedekt onder je inboedelverzekering. Alleen staat een schutting vaak op een erfafscheiding en dit betekent dat je slechts 50% van de schade uitgekeerd krijgt. Je bent dan met de buren samen verantwoordelijk voor deze schutting. Het voordeel is, dat je ook maar de helft van het eigen risico hoeft te betalen.

Schade aan je aanbouw?

Stormschade aan je aanbouw veranda hoort bij je woning en valt doorgaans binnen de polis. Denk hierbij aan doorschijnende polycarbonaat platen, hout of aluminium. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het verstandig om ruim voor de storm dakschroeven en schoren vaster te zetten. Qua werkwijze geldt hetzelfde als bij een schutting zoals bovenstaand uitgelegd. Check ook goed of je woning (muren e.d.) schade hebben opgelopen.

Schade aan je blokhut of overkapping?

Stormschade aan je blokhut of overkapping valt doorgaans ook onder je opstalverzekering. Is bijvoorbeeld je dakbedekking eraf gewaaid? Kijk dan ook goed of je last hebt van zogenoemde gevolgschade, zoals een lekkage. Ook deze schade wordt in de meeste gevallen vergoed door je verzekeraar. En daarna staan wij bij Gadero klaar om je te helpen je buitenverblijf in zijn oude glorie te herstellen!

Hulp nodig bij je offerte?

Vragen, advies over uw constructie of hulp nodig bij je offerte? Stuur een email naar info@gadero.nl of neem contact met ons op via 050 230 6151. Raadpleeg ook alvast onze handige klustips inclusief video’s. Tip: onze doe-het-zelf tips voor schuttingen plaatsen zijn erg populair.

Garapa Hardhout schutting

Nieuwe schutting ideeën

Ben je van plan een nieuwe schutting te plaatsen? Kies bijvoorbeeld voor een trendy schutting van Deens rabat of Zweeds rabat potdekselplanken! Ontdek hier diverse mogelijkheden, van kant-en-klare tuinschermen, duurzame tuinplanken van thermisch hout of goedkope schuttingplanken van geïmpregneerd hout tot trendy Rhombus tuinafscheiding.

Een schutting van hardhout of naaldhout?

Daarnaast bestaat er een groot verschil tussen een hardhouten schutting of een schutting van naaldhout. Een hardhouten schutting heeft een veel langere levensduur en hier zou over het algemeen de dagwaarde van worden uitgekeerd. Bij de meeste verzekeringen zit montage en plaatsing inbegrepen in het bedrag wat je vergoed krijgt.

Ben je zelf handig en gaat u de nieuwe schutting zelf plaatsen? Verzekeraars vergoeden vaak het uurloon voor het plaatsen van een nieuwe schutting. Laat je de schutting door een externe partij plaatsen, overleg dan met je eigen verzekering, in de meeste gevallen vergoeden zij de factuur. Heb je een schutting van naaldhout, dan is de kans groot dat de verzekeraar na 10-13 jaar een deel van de dagwaarde afschrijft, namelijk 5%. Bekijk onze montageservice voor meer informatie over het laten plaatsen van een nieuwe schutting. 

Het komt ook voor dat de verzekeraar je aanbiedt de schade in natura te herstellen. Dit betekent dat de verzekeraar een deskundige inschakelt die de de schade professioneel gaat herstellen. Op deze manier hoef je zelf niets te regelen, alleen aanwezig te zijn op het aangegeven moment.

Aan bovenstaand gegeven kunnen geen rechten worden ontleent. Meld schade altijd zo snel mogelijk bij je eigen verzekeraar, het bedrag wat u vergoed krijgt zal per verzekeraar en situatie verschillen.

Hulp nodig bij je offerte?

Vraagt je verzekeraar om een offerte? Wij helpen je graag! Vul eenvoudig en snel ons offerteformulier in en ontvang binnen 1-5 werkdagen een offerte op maat. Raadpleeg ook alvast onze handige klustips inclusief video’s. Tip: onze doe-het-zelf tips voor schuttingen plaatsen zijn erg populair.

Nieuwe schutting ideeën

Ben je van plan een nieuwe schutting te plaatsen? Kies bijvoorbeeld voor een trendy schutting van Deens rabat of Zweeds rabat potdekselplanken! Ontdek hier diverse mogelijkheden, van kant-en-klare tuinschermen, duurzame tuinplanken van thermisch hout of goedkope schuttingplanken van geïmpregneerd hout tot trendy Rhombus tuinafscheiding.

Een schutting van hardhout of naaldhout?

Daarnaast bestaat er een groot verschil tussen een hardhouten schutting of een schutting van naaldhout. Een hardhouten schutting heeft een veel langere levensduur en hier zou over het algemeen de dagwaarde van worden uitgekeerd. Bij de meeste verzekeringen zit montage en plaatsing inbegrepen in het bedrag wat u vergoed krijgt.

Ben je zelf handig en gaat u de nieuwe schutting zelf plaatsen? Verzekeraars vergoeden vaak het uurloon voor het plaatsen van een nieuwe schutting. Laat je de schutting door een externe partij plaatsen, overleg dan met uw eigen verzekering, in de meeste gevallen vergoeden zij de factuur. Heb je een schutting van naaldhout, dan is de kans groot dat de verzekeraar na 10-13 jaar een deel van de dagwaarde afschrijft, namelijk 5%. Bekijk onze montageservice voor meer informatie over het laten plaatsen van een nieuwe schutting. 

Het komt ook voor dat de verzekeraar aanbiedt de schade in natura te herstellen. Dit betekent dat de verzekeraar een deskundige inschakelt die de de schade professioneel gaat herstellen. Op deze manier hoef je zelf niets te regelen, alleen aanwezig te zijn op het aangegeven moment.

Aan bovenstaand gegeven kunnen geen rechten worden ontleent. Meld schade altijd zo snel mogelijk bij je eigen verzekeraar, het bedrag wat u vergoed krijgt zal per verzekeraar en situatie verschillen.

Garapa Hardhout schutting

Nieuwe schutting inspiratie