Logo Gadero
service
Gadero TV

In de tuin van Rico Verhoeven

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst27/10/2022

In deze Gadero TV gaan we aan de slag bij Rico Verhoeven. Op zijn Instagram kun je een glim van zijn drukke bestaansleven vangen. Tussen trainen, acteren en samenwerkingen door wil ook Rico kunnen genieten van zijn tuin. Alleen stond er in zijn mooie tuin nog een verouderde schutting. Het werd tijd voor een nieuwe die helemaal bij Rico past. Op zoek naar een nieuwe schutting kwam Rico Gadero tegen en was zijn keuze al snel gemaakt. Hierover zegt Rico Verhoeven het volgende:

“Als ik iets doe of iets zoek dan wil ik natuurlijk het beste. Dus ik kijk naar ontzorging, prijs kwaliteit en de hele combinatie ervan. En dan ga je kijken naar wat jullie al gedaan hebben. Het ziet er allemaal fantastisch uit en de kwaliteit is top! De maakt de keuze een stuk makkelijker.”

Benieuwd naar deze schutting? Lees snel verder!

Benodigdheden:

  • Afstandhouders

  • Accuboor

  • Boortje

  • Blokkwast

  • Zaag

1
Het frame voor de schutting plaatsen

Om het frame op de gemetselde tussenpalen te monteren kunt u gebruik maken van slagpluggen. Deze worden ook wel kozijnpluggen genoemd. De slagpluggen die Gerben gebruikt zijn 8 x 120 mm. Om de horizontale balk met de verticale balk te verbinden kunt u gebruik maken van Wovar RVS schroeven 5x100 mm. Deze monteer u schuin door de verticale balk en in de horizontale balk.

2
De schuttingplanken van plaatsen

Om de eerste plank te beschermen tegen optrekkende vocht kun je 1 cm tussenruimte houden. Boor de plank eerst voor. U kunt de plank bevestigingen op de plek waar die kruist met het frame en deze vast te zetten met twee schroeven. In elke groef één. Gerben gebruikt hier A2 schroeven, zodat de schroeven niet gaan vlekken. Zorg voor een ruimte van 2 mm tussen de planken.

3
De afdeklat op de schutting plaatsen

Als afdeklat gebruikt Gerben een rechte Ayous plank. Ook deze raden we aan eerst voor te boren.

4
De schutting behandelen met olie

Om te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw schutting kunt genieten, kunt nu deze behandelen met een speciale olie voor thermisch gemodificeerd hout. Hierdoor wordt het vergrijzingsproces uitgesteld en is de schutting makkelijker schoon te maken.

In de tuin van Rico Verhoeven
play video

Triple blokprofiel schutting

Rico Verhoeven heeft gekozen voor de Thermisch Gemodificeerd Ayous 2.5 x 14.5 cm Triple blokprofiel. Wat Rico belangrijk vond in een schutting is dat deze een mooie luxe uitstraling heeft. De Triple blokprofiel gaf Rico het gewenste wow-effect. Dit profiel in het houtsoort thermisch Ayous paste perfect bij de tuin van Rico. De kleur van het Ayous macht met de kleur van de gevel van het huis en andere houten accenten in de tuin.

Schutting in de tuin van Rico Verhoeven

Materialen en gereedschappen voor schutting Deens Rabat

Materialen

Gereedschappen

Schutting Rico Verhoeven

Alternatieven voor Ayous Deens Rabat

De Deens Rabat planken die in deze video worden gebruikt zijn van thermisch gemodificeerd Ayous. Vindt u dit profiel mooi, maar wenst u een andere kleur? Dit profiel is onder andere verkrijgbaar in thermisch gemodificeerd VurenRed Class WoodBankiraiVuren grijs gespoten en Vuren zwart gespoten.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!