Logo Gadero
inspiratieservice

Lariks Douglas Rustieke planken

Rustieke planken zijn tuinplanken die zo uit een boom zijn gezaagd. Deze planken hebben boomschors aan de randen en worden daarom ook wel boomschorsplanken, boolhout of schaaldelen genoemd. Bestel deze planken met schors en meer tuinhout zoals palen en schroeven vandaag nog bij de nummer 1 houthandel van Nederland en België. Wij leveren grenen en Lariks-Douglas houten boomschors planken binnen enkele werkdagen bij uw adres in Vlaanderen. 

Maak van onze 18 tot 25 mm dikte rustieke Lariks Douglas planken een schutting of wanden van uw schuur of overkapping. U kunt deze boomschors planken ook gebruiken om horizontaal te potdekselen om zo een geheel dichte wand te maken. Onze 45 mm dikte boolplanken zijn tevens geschikt voor het maken van tafelbladen. 

Tafel maken van boomstamplanken?

De planken op deze pagina zijn niet geschikt voor het maken van tafels. Voor dikkere boomstamdelen voor tafels en meubels maken, adviseren we onze pagina boomstam tafelbladen te raadplegen.

Alternatief: Zweeds rabat dubbel zwart gecoat

Naast boomstamplanken in blank hout kunt u ook kiezen voor Zweeds rabat rustiek zwart schaaldelen. Zweeds Rabat heeft een robuuste, rustieke uitstraling. Deze plank is leverbaar tot maar liefst 5 meter lengte en een breedte van 250 mm en 275 mm en vindt u onder zweeds rabat. Zweeds rabat leent zich bij uitstek voor het maken van dichte wanden voor tuinschuurtjes, waterdichte wanden voor een carport en schuttingwanden die volledig gesloten zijn. Het verschil tussen gewoon rabat en Zweeds rabat is de vorm. Zweeds rabat heeft een iets strakkere uitstraling (de plank is vlak gezaagd, terwijl gewoon rabat een omgekeerde ' kraal' heeft met een meer ronde vorm).

Deze Zweeds Rabat houten plank is dubbel zwart gecoat. Snel en eenvoudig aan te brengen. Bestel hier uw Zweeds rabat en/of boomstam planken 2 x 15 / 25 cm, palen, dwarsbalken, regels en Torx 4 x 50 mm schroeven goedkoop online.

Montage Tips schaaldelen

Wilt u met onze schorsdelen gaan potdekselen? Uitgaande van 180 cm hoogte bent u ongeveer 16 boomstam planken nodig. De werkende breedte is bij boomstam planken met behulp van potdekselen ongeveer 12 tot 14 cm. bij de Fesca schaaldelen Bij Zweeds rabathout is dat ongeveer 22 cm. Echter zijn onze potdekselplanken meer geschikt voor het schuin over elkaar stapelen voor het maken van een dichte wand of schutting.

Wilt u met schaaldelen potdekselen, kies dan voor onze brede schorsplanken, hiermee kunt u gemakkelijker een dichte wand maken. De brede schorsplanken zijn 20-25 cm breed. Bestel zeker 10% extra, er zullen altijd schaaldelen tussen zitten die niet geschikt zijn om goed te stapelen.

In aflevering #125 van GaderoTV maakt Ronny een schutting met schaaldelen van Lariks Douglas. Bekijk de volledige aflevering hieronder.

Meest gestelde vragen over lariks douglas rustieke planken