Wicker Materiaal

Wicker materiaal is uiterst populair en wordt onder andere veel gebruikt bij tuinmeubelen. Net als bij rotan, wordt er bij wicker gebruik gemaakt van vlechtwerk. Het verschil is echter dat wicker veel minder gevoelig is voor weersinvloeden en daardoor ook kleurvast en UV-bestendig. Wicker is daarom uiterst geschikt om te gebruiken bij tuinmeubilair manden en bloembakken.

Rotan vlechtwerk vermindert na verloop van tijd in kwaliteit en bij het kunststof product wicker is dit niet het geval. Kunststof vlechtwerk tuinmeubelen hebben de warme uitstraling die rotan meubelen ook hebben, maar zijn door het gebruik van kunststof onderhoudsarm. Hierdoor kunt u niet alleen in de zomer, maar het gehele jaar genieten van uw tuinmeubelen.
Ook in de winter hoeft u uw wicker meubelen niet binnen te zetten. Wel is het verstandig ze af te dekken met ademende hoezen. Let hierbij wel op dat er geen vocht onder de hoezen zit, dit kan schimmel veroorzaken. Schoonmaken doet u heel makkelijke met lauwwarm water en soda of een lichte alles reiniger.

Naast meubelen is het lichtgewicht wicker ook een populair materiaal voor tuinschermen. Deze zijn door het lichte gewicht makkelijke te plaatsen en uiterst duurzaam. Vaak worden wicker schermen geleverd in een frame van composiet, waardoor dit product lang mee gaat.
 

loveseat wicker