Vlonderplank Tigerwood Hardhout 1.9 x 9 cm Glad Geschaafd

EUTR

Productnummer: LDS26002-19-90HP   |     |   Plank met uitgesproken uiterlijk   |   Voor vlonders en meubels   |  

Delen via WhatsApp

Vanaf € 9,25 per stuk incl. btw

 • Vlonderplank Tigerwood Hardhout 1.9 x 9 cm Glad Geschaafd
Totaal voor dit product

U heeft nog geen producten geselecteerd

  € 0,00 Totaal incl. BTW
  Hoe meer u bestelt hoe lager de bezorgkosten

  Voor- en nadelen van Vlonderplank Tigerwood Hardhout 1.9 x 9 cm Glad Geschaafd

  • Bijzonder plank met karakteristieke aftekening
  • Veelzijdig te gebruiken voor vlonder en meubels
  • Extra smal en licht van gewicht
  • Verkrijgbaar in populaire lengtes
  • Minder duurzaam dan Bankirai of Ipé
  • Bijzondere uitstraling, voor de liefhebber
  • Regelmatig behandelen met hardhoutolie voor behoud kleur een must bij buitengebruik

  Vlonderplank Tigerwood Hardhout 1.9 x 9 cm Glad Geschaafd

  Voor een opvallende vlonder of tuintafel gebruikt u deze 1.9 x 9 cm vlonderplanken van Tigerwood Hardhout. Deze hardhoutsoort wordt ook wel tijgerhout genoemd vanwege het opmerkelijke patroon in het hout. Zo zijn de hardhouten planken overwegend lichtbruin tot bijna oranje van kleur en hebben ze afwisselende donkere strepen, die aan de aftekening van een tijger doen denken. Het is echt een houtsoort voor mensen die iets bijzonders zoeken. Deze houtsoort is geschikt voor zowel binnen als buiten en kent veel toepassingen van vlonder tot salontafel. Ook voor wandbekledingen voor binnen en ideaal voor overdekte dakterrassen en als vloer van onderkapping. 

  Tijgerhout binnen gebruiken

  Hoewel deze houtsoort ook geschikt is voor buiten, komt tijgerhout binnen misschien wel het beste tot zijn recht. Buiten zal het hout immers uiteindelijk vergrijzen en is de tekening van het hout minder duidelijk te zien. Binnen heeft u hier geen last van. Zo maakt u met deze Tigerwood planken een luxe salontafel, bankje, lambrisering of hardhouten binnendeur.

  Bijzondere vlonder

  Deze smalle terrasplanken vormen de basis voor een mooi strak terras. Tijgerhout kent weinig werking, waardoor u deze hardhout planken met weinig tussenruimte kunt leggen. Tijgerhout heeft duurzaamheidsklasse 3, wat betekent dat een vlonder van deze hardhoutsoort ongeveer 15 jaar kan blijven liggen. Het lichte gewicht en smalle formaat van deze planken maakt ze heel geschikt voor een terras op balkon of dakterras. Deze glad geschaafde planken worden bovendien minder snel glad, zeker als u ze regelmatig schoonveegt. 

  Als u het bijzondere patroon ook bij buitentoepassingen wilt blijven zien dient u de planken zo’n 2 keer per jaar met hardhoutolie te behandelen. Op deze manier voorkomt u vergrijzing en bovendien wordt uw terras minder snel glad. Daarnaast heeft u terras een langere levensduur als u hem regelmatig behandelt. Gebruik voor uw vlonder bijvoorbeeld onze Bankirai-olie. Breng dit aan met een doek of blokkwast.

  Karakteristiek Tigerwood

  Tigerwood, ook wel Muiracatiara genoemd, is vooral voor de liefhebbers van hout met karakter. Dit hardhout is zeker niet alledaags. Deze hardhouten planken komen in verschillende tinten bruin, van lichtbruin tot heel diep donkerbruin. Daarnaast hebben de planken wisselende aftekeningen, waarbij sommige planken nauwelijks tot niet getekend zijn en andere dikke strepen tot fijne lijnen hebben. Deze grote afwisseling tussen kleuren en lijnen is voor ons de charme van deze planken, maar het is wel iets om rekening mee te houden. 

  Deze Tigerwood 1.9 x 9 cm hardhout planken zijn in de lengtes 245, 305 en 365 cm bij Gadero verkrijgbaar. 
   


  Vragen & antwoorden over dit product

  Vraag is verzonden

  Stel uw vraag
  * verplicht
  productbeoordelingen

  Beoordeling is verzonden

  Schrijf beoordeling
  * verplicht
  Dit product bestellen?
  Iets aparts tigerwood plank 19x90 mm glad Vlonderplank Tigerwood hout 1.9 x 9 cm Glad Geschaafd EUTR   |     |   Plank met uitgesproken uiterlijk   |   Voor vlonders en meubels   |   Ruim op voorraad
  Vanaf € 9,25 per stuk incl. btw

  Laatst bekeken door u