Composiet Vlonder Totaalpakket Elephant 2.1 x 14.5 cm Bruin per M2

EUTR

Productnummer: DV7210   |   All-in pakket met liggers en clips   |   Gladde en geprofileerde zijde

Afwijkende levertijd Ca. 10 werkdagen

€ 83,95 Per m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Composiet Vlonder Totaalpakket Elephant 2.1 x 14.5 cm Bruin per M2

  • Van A-merk Elephant
  • 10 jaar fabrieksgarantie
  • Compleet pakket met composiet planken, onderbalken en clips

Composiet Vlonder Totaalpakket Elephant 2.1 x 14.5 cm Bruin per M2

Met het all-in composiet vlonderpakket van Elephant heeft u een trendy en luxe composiet vlonderterras van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. De composiet vlonderplanken in het composiet vlonder totaal pakket zijn bruin gekleurd en twee zijdig te monteren. Aan de ene zijde heeft u een terrasplank met een fijn profiel, wat zorgt voor een plank met anti-slip laag. Deze kant van het composiet dekdeel is ideaal voor bij het water, bijvoorbeeld een zwembad of vijver. De andere zijde van de plank is glad geborsteld en geeft u de optie een super strak composiet vlonder terras aan te leggen.

Totaalpakket composiet vlonderplanken

Het composiet vlonder totaalpakket van Elephant bestaat uit composiet vlonderplanken, composiet constructieregels en WPC clips met RVS schroeven. Genoeg voor 1 m2 vlonderterras. Constructieliggers voor kantafwerking zijn niet inbegrepen. U hoeft geen berekingen te maken. U hoeft enkel het aantal benodigde vierkante meters van uw gewenste composiet vlonderterras te bestellen en de lengte en breedte van uw terras door te geven. Wanneer u ook de gewenste legrichting van de terrasplanken doorgeeft, berekenen wij de meest efficiënte planklengtes. Zo hoeft u zo weinig mogelijk te zagen en krijgt u zo weinig mogelijk naden in uw vlonderterras.

Hoogwaardige terrasplanken

Elephant composiet terrasplanken zijn zeer milieuvriendelijk en dragen naast het EUTR keurmerk ook het GRS certificaat voor gerecycled kunststof. De composiet vlonderplanken van Elephant bestaan voor 50% uit EUTR hardhout en voor 50% uit gerecycled poly ethyleen. De hoogste kwaliteit bindmiddelen, kleurpigmenten en UV-stabilisatoren zijn toegevoegd voor hardheid en kleurvastheid. Daarnaast zijn grote voordelen van composiet dat het materiaal stabieler en duurzamer, onderhoudsarm is ten opzichte van de meeste houtsoorten.

De sterkte en stabiliteit van de composiet vlonderplanken worden gehaald uit de holle kamer structuur van de planken. Door de holkamer structuur van de composiet terrasplank kan er, anders dan bij massief composiet, regenwater en condens in de vlonderplanken blijven staan. Wanneer het water bevriest in de winter kunnen de planken breken en barsten. Plaats daarom uw composiet vlonderterras onder 2% afschot, zodat het regenwater en vocht goed weg kunnen lopen.

Leginstructies:

In 5 stappen legt u eenvoudig en snel een fraai composiet vlonderterras. Wel dient u enkele voorbereidingen vooraf te treffen.

Voor het leggen van uw vlonderterras wordt een verharde ondergrond geadviseerd. Wanneer het vlonderterras direct op tuingrond wordt geplaatst, dient u betontegels onder de regels te leggen als fundament. Tussen elke tegel dient u maximaal 40 cm hart-op-hart ruimte aan te houden. Wanneer u het composiet vlonder totaalpakket gebruikt voor een dakterras, kunt u rubberen tegeldragers onde de regels leggen voor een fijnere werking tussen het composiet en de ondergrond.

Indien het terras niet op een verharde ondergrond wordt gelegd, dient u de tuingrond te egaliseren en onkruid vrij te maken. Door worteldoek te gebruiken zorgt u er voor dat onkruid niet opnieuw doorkomt. U dient uw terras aan alle zijden 3 cm vrij te houden van muren en obstakels in verband met werking van de composiet vlonderplanken. Wanneer de composiet vlonderplanken niet de gehele afstand van uw terras kunnen overbruggen, legt u de vlonderplanken kops door. Bij het kops doorleggen van de vlonderplanken dient u 1 cm afstand tussen de kopse kanten aan te houden. Gebruik bij het verzagen van het composiet altijd een zaagblad met fijne tand.

Vervolgens kunt u in 5 stappen uw composiet vlonderterras leggen.

Stap 1:
U legt de composiet constructieregels plat voor de onderconstructie. Houdt tussen elke regel maximaal 30 cm tussenruimte aan. De constructie regels worden in de tegengestlde richting van de composiet vlonderplanken gelegd.

Stap 2:
Plaats een regel verticaal als kantafwerking op het begin van de platte constructieregel. Het zorgt niet alleen voor een extra strakke afwerking, maar zorgt er tevens voor dat de eerste vlonderplank niet verschuift. U bevestigd de verticale regel aan de horizontale regel met een bijgeleverde lange schroef. Voor het plaatsen van het afwerkprofiel dient u de verticale regel in vals verstek te zagen. Zie stap 5 voor meer informatie.

Stap 3:
Nu de onderconstuctie en de kantafwerking geplaatst zijn, is het tijd om de eerste composiet vlonderplank te leggen. De groef van het terrasdeel valt perfect in de messing van het afwerkprofiel. Plaats met de bijgeleverde lange schroeven om de 40 cm een schroef in de aangegeven v-groeven. Voorboren is nodig bij composiet. Let op de kracht van uw boormachine.

U kunt eventueel voor extra stevigheid de horizontale onderconstructie met hoekijzers bevestigen aan het verticale afwerkprofiel.

Stap 4:
Wanneer de eerste composiet vlonderplank is geplaatst, monteert u in de groef van het dekdeel een clip. Zorg dat de clip en de plank goed op elkaar aansluiten en schroef de clips los of vast met de bijgeleverde korte schroeven. Vervolgens legt u het tweede composiet terrasdeel en herhaalt u stap 4 tot uw terras de gewenste omvang heeft. De terrasdelen dienen ca. 8 mm over te steken, zodat deze goed in de afwerkprofielen vallen. Na het monteren kunt u alle schroeven goed vast schroeven. Let hierbij weer op de kracht van uw boormachine.

Stap 5:
Na het laatste composiet dekdeel eindigt u wederom met een verticaal afwerk profiel aan de lange zijden en kopse zijden. Aan 1 van de lange zijden heeft u al een afwerk profiel geplaats bij stap 2. De afwerkprofielen dienen in vals verstek te worden gezaagd zodat ze op de kopse kanten goed aansluiten op de haaks staande afwerkprofielen. Nog voordat u de afwerkprofielen zaagt dient u de profielen aan de kopse kanten te draaien ten opzichte van de profielen op de langezijde.

De afwerkprofielen worden om de 40 cm vastgeschroefd in de aangegeven v-groeven met de bijgeleverde lange schroeven.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
2-zijdig te monteren Elephant Composiet vlondertotaalpakket bruin m2 Composiet Vlonder Totaalpakket Elephant 2.1 x 14.5 cm Bruin per M2 EUTR   |   All-in pakket met liggers en clips   |   Gladde en geprofileerde zijde
€ 83,95 Per m2 incl. btw

Laatst bekeken door u