Blokhut Eigo 220 x 220 x 228 cm met lessenaarsdak

Productnummer: DE11145 Schuin aflopend dak

Nergens voorradig, reserveer bij ons als eerste. Levertijd 6-12 weken.

€ 718,95 per stuk
Delen via WhatsApp
Extra opties toevoegen
Dakgootset
Dakgootset
Laten Impregneren (levertijd 16 weken)
Laten Impregneren (levertijd 16 weken)
Kit voor dakbedekking
Kit voor dakbedekking
Funderingsbalken met afwatering
Funderingsbalken met afwatering
Blokhut Vloer van A-keuze gedroogd vuren
Blokhut Vloer van A-keuze gedroogd vuren
Wanden
Wanden
Grondverf laag (levertijd 7-8 weken)
Grondverf laag (levertijd 7-8 weken)
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Piketpalen + constructieliggers (fundering) (exclusief ijzerwaren)
Piketpalen + constructieliggers (fundering) (exclusief ijzerwaren)
Daktrim
Daktrim
Dakbedekking plat dak
Dakbedekking plat dak
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Beglazingskit
Beglazingskit
Samenstelling Sluiten
  • € 718,95 Standaardproduct Blokhut Eigo 220 x 220 x 228 cm met lessenaarsdak
  • € 0,00 Extra opties bekijk opties
  • € 0,00 Totaalbedrag

Voor- en nadelen van Blokhut Eigo 220 x 220 x 228 cm met lessenaarsdak

  • Inclusief hang- en sluitwerk
  • Enkel glas in raam
  • Inclusief bevestigingsmateriaal
  • Inclusief dakleer (10 m2)
  • Relatief dunne wanden
  • Starterset niet inbegrepen; bij dakleer essentieel, dus mee te bestellen.

Blokhut Eigo 220 x 220 x 228 cm met lessenaarsdak

Zoek niet langer naar aanbiedingen van houten blokhutten. Deze vurenhout blokhut 2x2 meter (circa) is nu in de aanbieding.

Afmetingen

Houten Blokhut Eigo is 220 cm breed en 220 cm diep. De funderingsmaat is 208 x 208 cm. De hoogte van het tuinhuis is ca. 228 cm. De wanden zijn eenvoudig op te bouwen middels 1.9 cm dikte onbehandeld vuren houten blokhutprofielen. Door zijn voormaat van ca. 2 x 2 meter is Blokhut Eigo uitermate geschikt voor wat kleinere tuinen en biedt ruimte voor bijvoorbeeld uw tuingereedschap. De dichte tuindeur van dit tuinhuis is 85 cm breed en 188 cm hoog.

Voor lichtinval wordt Blokhut Eigo geleverd met 1 vaste raam. Het raam is voorzien van enkel glas en heeft de afmetingen van 46 x 49 cm en is zowel rechts als links te plaatsen. Als extra optie is het ook mogelijk om beglazingskit wit mee te bestellen voor het perfect afkitten van het raam.

Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Eigo kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Blokhut Eigo. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken en dakleer. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen.

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigeheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne en grote tuinhuis 4 opties.

1. Door ons uw blokhut Eigo laten impregneren (aanbevolen) kost ca. 4 - 6 weken levertijd extra. Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis doorgaans met transparante Embadecor beits.

2. Wilt u liever uw blokhut in een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Kies wel altijd voor een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor enkele bokken waar u uw profielen op kan laten drogen. 

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 3 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot. 

4. Het laten spuiten van een grondlaag kost ca. 5-7 weken extra levertijd. Let op, dakbeschot wordt niet meegespoten. Voor de duurzaamheid adviseren we de grondverf spuitlaag aan. Dit geeft na aflakken een betere bescherming dan dompelimpregnatie. U heeft met een machinale spuitlaag uw blokhut alleen nog maar 2 keer te verven in een Embalan kleur. De levertijd van deze optie is wel relatief lang en de kosten relatief hoog.

Dakbedekking

Blokhut Eigo beschikt over een lessenaarsdak met een lichte helling. Voor het dak wordt standaard dakleer 10m2 meegeleverd. Wenst u andere dakbedekking? Als extra optie kunt u tevens duurzamere vormen van dakbedekking meebestellen (sterk aanbevolen). Kijk bij de extra opties wanneer u Easyroofing zelfklevende dakfolie (eenvoudig aan te brengen) of EPDM rubberfolie (duurzaam) wil meebestellen bij Blokhut Eigo.

Kiest u voor de standaard optie dakleer? Bestel dan een starterset mee.

Voor het afvoeren van hemelwater van het dak van Blokhut Eigo kunt u tevens complete dakgootsets meebestellen (meerprijs). Kijk bij de extra otpies wanneer u een dakgootset kunststof 65mm in de kleur antraciet of vuurverzonken 125mm wilt meebestellen.

Inbegrepen

Deze onbehandelde vuren houten blokhut van 220 x 220 cm wordt standaard geleverd met bevestigingsmaterialen, tekeningen en dakleer (10 m2). Naar wens kunt u bij opties ook kiezen voor EPDM of Easy-Roofing. Dit tuinhuis Eigo met wanden van 19mm dikte wordt standaard geleverd met een verzinkt schuifslot. Zo kunt u uw tuinhuis te allen tijde afsluiten.

Fundering

Wij raden kunststof funderingsbalken aan. Deze hebben een zeer lange levensduur en zorgen voor een goede afwatering. Plaats deze op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden. Of bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Zelf een blokhut op maat maken? Bekijk ons aanbod stapelbare blokhutprofielen, losse staanders of houten gleufpalen.