Logo Gadero
service

Rabatdelen Hardhout

Rabatdelen van hardhout zijn zeer duurzaam, niet kwetsbaar voor een stootje en de meeste houtsoorten vergrijzen mooi egaalgrijs. Hardhouten rabatdelen zijn wel relatief zwaar, vaak afkomstig van verre landen (hoge transportvervuiling) en montage vergt meer tijd door al het voorboren. Wij leveren diverse soorten 16 en 18 mm dikte rabatdelen van hardhout, zoals halfhouts rabat voor horizontale wanden en channelsiding voor verticale wanden.

Wilt u duurzaam hout monteren op de gevel? Bekijk dan ook ons aanbod lichtgewicht gevelhout zoals Western red cedar, Siberisch lariks en thermisch gemodificeerd Ayoushout. 

Wij adviseren hardhouten rabatdelen ze monteren met RVS schroeven. Hardhout is niet geschikt voor spijkeren. Hardhout altijd voorboren, gebruik bijvoorbeeld een 3.5 mm boor voor een 4x50 mm schroef. Hardhout werkt relatief weinig, toch kan ook geschaafd en gedroogd Padouk, Bankirai, Ipé of Kapur hout nog ietstjes uitzetten en krimpen, de profielen dus nooit te strak op elkaar monteren. Laat ruimte over voor werking. 

Meest gestelde vragen over rabatdelen hardhout

Inspiratie