Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Natuursteen tegels leggen

Fundering maken

De fundering voor een terras of tuinpad bestaat uit een onderlaag van circa 15-20 centimeter van Fundi King, waarbij de bovenste 3-5 cm wordt vermengd met Stabi King om een gestabliseerde straatlaag te realiseren waarin uw natuursteen tegels kunnen worden gelegd. Stabi king kunt u gewoon met een hark verwerken, verwerk het wel droog, voeg dus geen water toe.

Vermeng Stabi King in de bovenste 3-5 centimeter. Per 3 tot 5 m2 gebruikt u ongeveer 1 zak. Vervolgens dient u de Fundi King of de straatlaag aan te trillen en te egaliseren.

Natuursteen tegels leggen

Leg de tegels met een voegbreedte van minimaal 5 mm. Vanaf tegelformaat 60x60 adviseren we een voeg van 10 mm. Zorg dat de tegels niet vuil worden! Voorkom dat er Stabi King op het oppervlak van de tegels komt. Eventueel droog vuil voorzichtig verwijderen met een zachte borstel. Overtollige Stabi King verwijderen uit de voegen. (Voegdiepte moet minimaal 3 centimeter zijn).

Klop de tegels aan met een gummihamer van goede kwaliteit. Klop de tegels voorzichtig aan om zwarte strepen, breuk of scheuring te voorkomen.

Voegen natuursteen tegels

Zilverzand van 0 - 2 mm is een goed middel om uw natuursteen tegels te voegen. Breng het zilverzand ruim en meerdere keren aan om de voegen te vullen. Kiest u liever voor een voegmortel? Kiest dan voor Voegmiddel Plus en lees de instructies op de verpakking goed door.

Bij Gadero kiest u uit een groot assortiment natuursteen tegels in verschillende kleuren en formaten. Zo vindt u natuursteen tegels met een strak design, maar ook getrommelde natuursteen voor een nostalgische look.

Gadero werkt samen met A-merken in sierbestrating zoals Gardenlux, Excluton, MBI de Steenmeesters, Tuinvisie en Michel Oprey & Beisterveld.