KOMO-keurmerk hout

Gadero Houtsoorten

KOMO-keurmerk hout

KOMO keurmerk

KOMO is een kwaliteitskeurmerk voor dat in de Nederlandse bouw wordt gebruikt. De basis voor KOMO-certificering wordt altijd gevormd door een Nationale Beoordelingslijn in Nederland. De SKH (Stichting Kwaliteitsverklaring Hout) geeft KOMO-kwaliteitsverklaringen van bijvoorbeeld hout, houtproducten, houtconstructies en overige producten en diensten. KOMO is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Het KOMO-keurmerk staat voor kwaliteit en geeft aan dat een product grondig getest is.

  • KOMO is een Nederlands kwaliteitskeurmerk.komo keurmerk logo
  • Stichting KOMO beheert het keurmerk.
  • Deze onafhankelijke stichting heeft geen winstoogmerk.
  • KOMO-keurmerken zie je terug op veel houtproducten, zoals speeltoestellen, raamkozijnen etc.

Hoe werkt het KOMO-keurmerk?

SKH heeft met de Stichting Bouwkwaliteit een licentieovereenkomst voor het gebruik van het KOMO-keurmerk. Een producent krijgt een KOMO-kwaliteitsverklaring als het product of dienst die hij levert voldoet aan de eisen van de zogenoemde Nationale Beoordelingsrichtlijn. Die richtlijn vermeldt onder meer eisen waaraan een product moet voldoen. Ze wordt vastgesteld door een college van deskundigen van de SKH. Onder KOMO is ook het CE-conformiteitscertificaat in het kader van CE-markering geborgd.

KOMO-houtproducten 

Speeltoestel komo keurmerk

Heel veel houtartikelen in onze webwinkel, zoals verschillende speeltoestellen, dragen het KOMO-keurmerk. Per product vindt u op Gadero.be welk keurmerk het draagt. Online gecertificeerd hout bestellen? Wij leveren hout van topkwaliteit in heel Nederland en België.