Beitz - Hardhout olie 1 liter Kleur Bankirai voor Bankirai, Teak, Garapa en Ipé hardhout

Productnummer: DE15010 Hardhoutolie 1 liter - Bankirai kleur

Voor- en nadelen van Beitz - Hardhout olie 1 liter Kleur Bankirai voor Bankirai, Teak, Garapa en Ipé hardhout

  • Voor teak meubelen of hardhouten planken

Beitz - Hardhout olie 1 liter Kleur Bankirai voor Bankirai, Teak, Garapa en Ipé hardhout

Dit is de beste hardhout olie in onze webshop. De olie is makkelijk in gebruik en zorgt er voor dat dat uw hardhout vele jaren langer mee gaat. De olie is op een milieuvriendelijke manier geproduceerd, is water gedragen en bevat natuurlijke stoffen. Toch is de bescherming sterker dan bij andere hardhout oliën. Deze hardhout olie is verkrijgbaar in twee kleuren: Naturel en bankirai. Naturel is vrijwel kleurloos terwijl bankirai de kleur is die vaak wordt gezien als de standaar hardhout kleur. Het grote voordeel van bankirai is, dat het bescherming biedt tegen verkleuring. Naturel doet dit veel minder! Pigmenten beschermen namelijk het hout tegen vergrijzing ten gevolge van de zon. Hoe donkerder de kleur, hoe meer pigment en dus hoe meer bescherming. Daarnaast is bankirai simpel weg een hele mooie kleur voor uw schutting, terras of andere constructies van hardhout. 

Naast verkleuring, voorkomt deze olie ook nog andere problemen. De hardhoutolie van Beitz zorgrt namelijk voor bescherming tegen alle weersomstandigheden. Één van de grootste vijanden van hardhout is water. Vocht trekt namelijk in het hout en kan voor allerlei problemen zorgen. Zo kan het zorgen voor kromtrekkend hout, houtrot, schimmel, alg, gladheid en meer. Met deze olie voorkomt u dat volledig. De olie zorgt er namelijk voor dat water niet meer het hout binnendringt. Dit kan de levensduur van het hout met vele jaren verlengen. De olie is vooral populair op vlonders maar wordt ook veel gebruikt op andere constructies van hardhout zoals een schutting. 

Hardhoutolie gebruiken 

In de onderstaande video wordt getoond hoe hardhoutolie te gebruiken. In de video wordt de andere hardhout olie van beitz gebruikt maar deze natuurlijke, sterkere variant werkt exact hetzelfde. 

 

Het gebruiken van de olie is erg gemakkelijk. Wilt u nieuw geplaatst hout behandelen dat er nog als nieuw uit ziet? Dan kan u gelijk beginnen met het oliën nadat het hout stofvrij is gemaakt. Gaat het om hout wat al een langere tijd buiten staat? Dan is het handig om eerst goed voor te bereiden. Zo is het mogelijk om vergrijsd hout eerst flink op te schuren tot de oude kleur terug komt en is het belangrijk om vlekken eerst te verwijderen. Wanneer het hout goed schoon en droog is kunt u beginnen met het aanbrengen. 

Dit aanbrengen is zeker geen hogere wiskunde. Het makkelijkste is om een blokkwast te gebruiken. Dit werkt het snelste en het makkelijkste. Breng een dun laagje aan, overtollig olie is handig om weg te halen binnen vijf minuten zodat u nooit te veel aanbrengt. Dit weghalen doet u met een pluisvrije doek. Per liter kunt u ongeveer 8 vierkante meter behandelen. Dit verschilt wel enorm per houtsoort en per klus. 

Het kan slim zijn om na volledige droging (minstens 24 uur) een tweede dunne laag aan te brengen. Dan heeft u de maximale bescherming. 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Voor 8 m2 Beitz olie bankirai hardhout Beitz - Hardhout olie 1 liter Kleur Bankirai voor Bankirai, Teak, Garapa en Ipé hardhout Hardhoutolie 1 liter - Bankirai kleur Op voorraad
€ 21,95 per stuk incl. btw