Logo Gadero
service

Beschoeiing-schot Hardhout / Keerwand 200 x 100 cm hoog

Productnummer
VZ6077-20-1000-2000
Kant en klaar
Duurzaamheidsklasse 1
hardhout_beschoeiing_schot_200cm
Per stuk

113,95

incl. BTW

Op voorraad
1 tot 2 weken
Details
Lengte
200 cm
Breedte
100 cm
Hoogte
100 cm
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Specificaties

Afwerking hout
Fijnbezaagd
Houtsoort
Angelim vermelho hardhout
Kleur
Bruin
Lengte
200 cm
Dikte
4 cm
Breedte
100 cm
Hoogte
100 cm

Beschoeiing-schot Hardhout / Keerwand 200 x 100 cm hoog

Deze hoogwaardige hardhouten 200x100 cm schotten halen een levensduur van 20-25 jaar. Deze Angelim Vermelho hardhouten beschoeiingschotten zijn 2 meter lang. Deze beschoeiingsschotten, ook wel houten keerwand genoemd, is in totaal 4 cm dik en circa 1 meter hoog. Door het lichtere gewicht (ca 45 kilo) zijn deze complete beschoeiingsdelen beter hanteerbaar dan de beschoeiingschotten van 3 meter lang. Dit handig alternatief voor het zelf bouwen van een damwand is tevens te combineren met de beschoeiingschotten van 3 meter.

De beschoeiing schotten zijn opgebouwd uit hardhouten planken van circa 2 cm dik en 16 cm breed (maatafwijkingen en aantallen in verband met beschikbaarheid van type hardhout is mogelijk). Het opgeklampt schot is ook circa 2 cm. Tegen de achterzijde is standaard een grondkerend doek aangebracht. Angelim Vermelho hardhout heeft duurzaamheidsklasse 1 en is zeer geschikt voor montage aan de waterkant.

De voordelen van een complete beschoeiing van hardhout met duurzaamheidsklasse 1, 200 x 100 x 4 cm zijn:

  • Sneller een beschoeiing bouwen en eenvoudig in het water laten zakken.

  • Goedkoper en mits voldoende vierkante palen aangebracht minstens zo sterk als damwand!

  • Deze beschoeiing is opgebouwd uit 6 hardhouten beschoeiingsplanken van circa 2 cm dik en 16 cm breed. Een en ander is deugdelijk machinaal gespijkerd. Maat- en aantalafwijkingen in verband met beschikbaarheid van type hardhout is mogelijk.

  • Onderling worden de beschoeiingsdelen verbonden met planken.

  • Tegen de achterzijde is een grondkerend doek (wordt meegeleverd) aangebracht.

Aan het einde van het schot is een extra plank (opgeklampt schot) bevestigd. Hierdoor valt het ene beschoeiing schot / keerwand eenvoudig achter de volgende. De eenvoudige en degelijke oplossing in hardhout die ook nog eens betaalbaar is. Bestel vierkante palen van 7x7 cm, 8 x 8 cm, 10 x 10 cm tot 12 x 12 cm meteen mee. U heeft minimaal 5 palen per schot nodig. Afhankelijk van de druk adviseren wij bij de 100 cm hoge damwandschotten minimaal 8x8 cm palen te gebruiken. Plaats de schotten altijd iets naar binnen toe en maak met onze draadeinden schoren. U kunt als afdekplank een 28 mm hardhouten vlonderplank of 5 x 15 cm gording gebuiken.

Bestel hier eenvoudig en snel uw beschoeiingshout, tuinhout, keerwanden en waterkant beschoeiingen online.

Tips

In onze klustips vindt u adviezen voor het bouwen van een waterbeschoeiing. Daar leest u dat wij adviseren om de 40 cm een paal te plaatsen en deze voor 66% in de grond te plaatsen en 34% boven de grond. Plaats de schotten altijd iets naar binnen toe en vang de druk op met onze draadeinden en een schuine schoorpaal 7x7 cm voor tegendruk. Meer details zie ons stappenplan hoe bouw ik een beschoeiing. Onderschat de druk bij een beschoeiing van 100 cm hoogte niet, bespaar niet op palen, paaldikte en schoren. Kies bij voorkeur 8x8 of 10x10 dikte palen en plaats deze elke 50 cm hart op hart. Voor de totale afwerking is het mooi een 5x10 of 5x15 balk of vlonderplank bovenop als afdeklat te plaatsen. Zo heeft u een schitterende hardhouten beschoeiing.

Bestel naar A-keuze hardhout beschoeiingsschotten ook vierkante hardhouten palen en bevestingsmateriaal via onze online houthandel.