Damwandplank Naaldhout 4 x 20 cm

KOMO

Productnummer: VZ6200-40-200   |   Hoge druk geïmpregneerd, mes en groef profiel.

€ 29,42 per stuk incl. btw

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang een email zodra dit product weer op voorraad is:

Of kom later nog eens terug of bekijk onze alternatieven op deze pagina.

Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Damwandplank Naaldhout 4 x 20 cm

  • Keteldruk geimpregneerd
  • Voor verticale montage
  • Plank is horizontaal niet volledig te gebruiken, ivm zoeker

Damwandplank Naaldhout 4 x 20 cm

Wilt u een verticale grondkering van hout maken? Een damwand gebruikt u om een hoogteverschil in uw tuin te bekleden. Dit type behandelde damwand profiel is opgebouwd uit dikke 4 cm planken met een gronddichte messing en groef verbinding. De breedte varieert van 18 tot 22 cm breedte. U kunt naast waterkant beschoeiingen er ook losse bloembakken of verhoogde borderranden van maken.

Deze houten damwandplanken hebben een soort punt, een zoeker heet dat in vaktaal, waardoor bij verticaal gebruik de plank altijd in de veer en groef gedrukt wordt tijdens het drukken in de grond. Zet de plank scheef in de grond, bij het rechtzetten van de plank klikt deze als vanzelf vast aan de volgende plank.

Wanneer u de plank horizontaal gebruikt moet u er rekening mee houden dat niet de volle lengte gebruikt kan worden, vanwege de punt aan de plank.

De afmetingen van deze geïmpregneerde damwandplanken zijn: 4 cm dik, gemiddeld 20 cm breed. De werkende breedte is circa 18.5 cm. Maak zelf een walbeschoeiing of tuin verhoging met deze behandelde damwandprofielen.

Tips

Gadero is uw damwand hout specialist. De damwand is ook verkrijgbaar in hardhout. Op aanvraag hebben wij diverse dikkere en langere damwandprofielen beschikbaar. Overtuig u voor het bestellen over de benodigde dikte en lengte. Als gording (langsbalk bij de bovenkanten) kunt u de Celfix 6x16 cm bestellen. Deze is eenvoudig met een slotbout m8 vast te zetten.  Bel voor meer informatie en montage tips voor zelf verticale damwandprofielen plaatsen en houten gordingen bestellen.

Let op!

Deze damwandplanken kunnen worden geleverd in een breedtemaat die varieerd van 15 - 22 cm. Als u bijvoorbeeld deze planken in lopende breedte van 3 meter besteld, dan ontvangt u damwandplanken die onderling van elkaar kunnen verschillen in breedte, maar samen 3 meter breed zijn.

Langere lengten en dikkere maten damwandprofiel

Naast de weergegeven dikten en lengten kunnen wij ook maatwerk leveren tot wel 8 meter lang en 9 cm dik. Bel ons gerust voor deze maatwerkopties!


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Geimpregneerd damwand naaldhout Damwandprofiel Naaldhout 4 cm dikte Geïmpregneerd KOMO   |   Hoge druk geïmpregneerd, mes en groef profiel.
€ 29,42 per stuk incl. btw