Composiet Rabat 1.2 x 16.4 cm Lichtgrijs Gevelbekleding

EUTR

Productnummer: DV5013-12-164   |   Lichtgewicht   |   10 jaar garantie

Vanaf € 44,95 per stuk
Delen via WhatsApp
Composiet Rabat 1,2 cm dikte Lichtgrijs
400 cm x 16.4 cm x 1.2 cm € 44,95 per stuk
Ruim op voorraad

Voor- en nadelen van Composiet Rabat 1.2 x 16.4 cm Lichtgrijs Gevelbekleding

  • Kleurvast
  • Onderhoudsvrij
  • Met 10 jaar garantie

Composiet Rabat 1.2 x 16.4 cm Lichtgrijs Gevelbekleding

U wilt uw gevel bekleden met een onderhoudsvrij en duurzaam kunststof rabatdeel? Deze composiet rabatdelen hebben wel alle voordelen van hout en niet de nadelen. Deze kunststof rabatdelen zijn vrij van onderhoud, uitermate kleurvast, brandvertragend, eenvoudig te monteren en zelfs schilderbaar. Deze composiet rabat planken hebben wij in de lengtes 3, 4 en 5 meter te koop. De werkende breedte van dit product is 13.5 cm. Maak met hardhouten 7x7 cm palen (om de 30 cm)  zelf een schutting van kunststof rabat of gebruik deze planken als gevelbekleding op het dak van uw huis.  Deze composiet rabatdelen in de kleur Misty Grey grijs zijn recyclebaar, dragen het EUTR keurmerk en zijn zeer duurzaam.

Aantal benodigde rabatdelen per m2:

300 cm: 2,4

400 cm: 1,8

500 cm: 1,4

Deze kunststof rabatdelen zijn licht van gewicht en onderhoudsvrij. Dat maakt deze composiet rabatplanken populair bekleding van gevels. Ook voor het maken van dichte tuinwanden en zelf tuinhuisjes maken kunt u deze composiet rabatplanken prima gebruiken. Zorg wel om de 30 cm voor palen en liggers.

Indien u zich houdt aan de montagevoorschriften geniet u bij ons van 2 jaar standaard garantie op onze composiet rabatdelen van het merk Dekker Elephant. Bij Gadero bent u zeker van kwaliteit, garantie en een goede prijs.

De werkende hoogte van deze halfhouts composiet rabatdelen is 150 mm, dit is inclusief 3 mm ruimte voor werking van deze kunststof rabat planken. 

Tips

Kunststof hout kan vrijwel op de zelfde wijze gemonteerd worden als hout. Het grote verschil zit in de werking. Gewoon hout werkt vooral in de breedte, terwijl kunststof composiet uitsluitend in de lengterichting uitzet en krimpt. Hou hier rekening mee. Bij gevelbekleding zorgt u voor hardhouten spijkerregels van 22 x 50 mm om de 30 cm. Zorg voor een goed uitgevlakt regelwerk, beginnend en eindigemd circa 7 cm van de uiteindes van het te bekleden vlak. Zorg voor een goede ventilatie voor het regelwerk. Gebruik roestvaste en trekvaste nagels met bolknop of schroeven met een lengte van circa 3 cm. Composiet rabat nooit blind vernagelen en nimmer nieten of T-nagels gebruiken. Minimaal 5 cm van de kopse kant van de gevelbekledingsdelen aanhouden. Monteer 2 nagels of schroeven per steundeel of circa 30% van de breedte van de delen en niet te diep ingeschoten.

Wij adviseren om onderling tussen messing en uiteinde groef minimaal een paar milimeter aan te houden. In de lengte richting dient minimaal 1 cm te worden aangehouden. Dit geldt zowel voor de delen in onderlinge aansluiting als aan de uiteindes bij een hoek of muur.

Deze composiet rabatdelen altijd droog, beschermd en vlak opslaan. Door UV straling en / of vuilaanslag verkleurt kunststof rabat slechts licht. Op deze Elephant planken zit bovendien een garantie van 10 jaar.

Maatwerk overkapping maken?

Bereken de benodigde materialen met onze overkapping rekentool. Klik op de link om de rekenhulp te starten en een overkapping te bouwen met deze rabatdelen.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Meest verkocht Composiet rabat misty grey Rabatdelen Composiet Lichtgrijs 1,2 x 16.4 cm gevelbekleding EUTR   |   Lichtgewicht   |   10 jaar garantie
Vanaf € 44,95 per stuk incl. btw

Laatst bekeken door u