Blokhut Ennis 534 x 540 x 297 cm - Prefab houten huis / chalet met 4 vertrekken Wanddikte 70 mm

Productnummer: DE2649   |   70 mm dikke blokhut profielen   |   Inclusief dubbel glas   |   Kies uit Standaard of Luxe Ramen & Deuren Pakket

€ 16.390,95 per stuk incl. btw
Delen via WhatsApp
Extra opties toevoegen
Dakgootset
Laten Impregneren (levertijd 4-6 weken)
Kit voor dakbedekking
Dakbedekking Puntdak (VERPLICHT meebestellen)
Wanden
Grondverf laag (levertijd 7-8 weken)
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Deuren & Ramen Pakket
Montageservice (Alleen in Nederland)
Samenstelling Sluiten
 • € 16.390,95 Standaardproduct Blokhut Ennis 534 x 540 x 297 cm - Prefab houten huis / chalet met 4 vertrekken Wanddikte 70 mm
 • € 0,00 Extra opties bekijk opties
 • € 0,00 Totaalbedrag

Voor- en nadelen van Blokhut Ennis 534 x 540 x 297 cm - Prefab houten huis / chalet met 4 vertrekken Wanddikte 70 mm

 • Luxe Blokhut inclusief Houten Vloer (27mm) & Fundering
 • Duurzaam Scandinavisch Vuren
 • Geschikt als vakantiewoning, tuinkantoor of zorgwoning
 • Onbehandeld (behandelen sterk aanbevolen)

Blokhut Ennis 534 x 540 x 297 cm - Prefab houten huis / chalet met 4 vertrekken Wanddikte 70 mm

De blokhut Ennis is ideaal voor iedereen die een vakantiewoning, tuinkantoor of tijdelijke verblijfsruimte zoekt. Deze blokhut is met een afmeting 534 x 540 x 297 cm groot genoeg om comfortabel te verblijven. U heeft 26 m2 tot uw beschikking, verdeeld over 4 kamers. Deze blokhut bouwt u op uit 70 mm dikke blokhutprofielen van onbehandeld vurenhout. Kortom, de wanden van hout zijn zo dik dat deze al geïsoleerd zijn.

Bij deze luxe blokhut krijgt u veel extra’s meegeleverd. Zo is de levering van de blokhut Ennis inclusief ramen, deur, houten vloer, fundering en dakplanken. Deze luxe blokhut is dus zeer compleet.

U kunt deze prefab houten huis Ennis gebruiken als chalet voor verhuur op uw camping of vakantiepark, als mantenzorgwoning achter in uw tuin, tijdelijke woning als u een nieuwbouwhuis gaat bouwen op uw erf of zomerverblijf op uw volkstuin. 

Afmetingen blokhut Ennis met 70 mm wanden

De blokhut Ennis is 534 cm breed en 540 cm lang en heeft een nokhoogte van ongeveer 297 cm. Het tuinhuis heeft aan de voorzijde een kleine luifel van zo’n 150 cm lang. De funderingsmaat van deze blokhut is 514 x 520 cm. De hoekverbindingen van deze blokhut zijn wind- en waterdicht. U krijgt standaard ramen en deuren meegeleverd. De ramen zijn voorzien van dubbel glas en kunnen geopend worden. Ook krijgt u losse roedes voor de ramen en deuren meegeleverd. De deur is voorzien van een cilinderslot. Het is ook mogelijk om luxe ramen en deuren te bestellen. Deze vindt u bij de extra opties. De wanddikte van deze luxe blokhut is 70 mm. 

Hout geschaafd Ja
Afmetingen 534x540 cm
Funderingsmaat 514x520 cm
Nokhoogte 297 cm
Luifel voorzijde 150 cm
Staanders 2
Ramen 2 (79x91cm), 1 (50x50cm), 2 (159x91cm)
Deuren 4 (90x196cm)
Beglazing Dubbel glas
Daksoort Zadeldak
Dakbedekking Geen
Dakoppervlak 33.7 m²
Inhoud 66.7 m³
Oppervlakte (m²) 26.7 m²

Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Ennis kunt u als extra optie een starterset mee bestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiële onderdelen voor Blokhut Ennis. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken en dakleer. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Ventilatie

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onder in de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt mee bestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 4 opties.

1. Door ons uw blokhut Ennis te laten impregneren (aanbevolen) dient u rekening te houden met extra levertijd. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan de levertijd echter uitlopen. Controleer hier de actuele levertijd voor het impregneren.

Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis doorgaans met transparante Embadecor beits.

2. Wilt u liever uw blokhut in een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Kies wel altijd voor een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor enkele bokken waar u uw profielen op kan laten drogen. 

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 10 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot. 

4. Grondverflaag machinaal laten spuiten - De levertijd van machinaal laten spuiten van een grondlaag vindt u hier. De levertijden hier van kunnen in het zomerseizoen en rond de bouwvak oplopen. Let op, dakbeschot wordt niet meegespoten. Voor de duurzaamheid adviseren we de grondverf spuitlaag aan. Dit geeft na aflakken een betere bescherming dan dompelimpregnatie. U heeft met een machinale spuitlaag uw blokhut alleen nog maar 2 keer te verven in een Embalan kleur. De levertijd van deze optie is wel relatief lang en de kosten relatief hoog.

Zelf behandelen in een blanke kleur of kleurtje, meer info en tips

Zelf uw blokhut in de grondverf zetten? Kies dan voor Embalan Isoleer (1 laag) zodat u zelf de grondlaag aan kunt brengen. Een grondlaag dient u vervolgens nog 2 a 3 keer af te lakken met de speciaal ontwikkelde Embalan dekkende verf, voor het bereiken van de juiste laagdikte (van binnen en van buiten). Embalan Dekkende Verf is een dekkende, zijdeglans en waterverdunbare verf. U heeft 10 potten Embalan nodig van a 2,5 liter voor dit model. 

Bij voorkeur de mes en groef vooraf aflakken voordat u begint met het opbouwen van blokhut Ennis. Embalan Dekkende verf is in diverse kleuren beschikbaar. Bekijk hier de kleurschema's van de beschikbare kleuren Embalan Dekkende Verf die u via de extra opties kunt bijbestellen. Let op! Voor het aanbrengen van Embalan Dekkende Verf dient u ook Embalan Isoleer mee te bestellen.

Fundering

Deze blokhut Ennis is eenvoudig en snel te monteren. Zorg voor een 100% waterpas ondervloer (van funderingsbalken met afwateringsprofiel voor een langere levensduur) en monteer alles zuiver haaks. Wij adviseren om het tuinhuis voor het monteren te behandelen. U krijgt een fundering meegeleverd met deze blokhut, samen met een 27 mm dikke houten vloer. 

Plaats de fundering en vloer op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden. Of bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Dakbedekking

Blokhut Ennis wordt standaard zonder dakbedekking geleverd. Via de extra opties kunt u nog van dakbekking bijbestellen (meerprijs). Kies bijvoorbeeld uit dakshingles in diverse kleuren en stijlen, stoere verzinkte stalen Easypan Dakpan-profielplaten of lichtgewicht Aquapan dakplaten. Voor de Dakpan-profielplaten en de Aquapan dakplaten geldt dat deze als complete set word geleverd. Voor Aquapan dakplaten wordt geadviseerd om dakleer als onderlaag te gebruiken. Kijk bij de extra opties voor het meebestellen van de door u gewenste dakbedekking (sterk aanbevolen). Deze Blokhut Ennis heeft een stevige constructie en is daarom ook geschikt om te bedekken met houten dakpannen of gebruikte dakpannen.  

Luxe ramen en deuren

Blokhut Ennis wordt door Tuindeco standaard geleverd met een Luxe Ramen en Deuren pakket. Dit luxe ramen en deuren pakket bestaat uit:

 • Houtsoort: Gelamineerd grenen 54mm
 • Raamkozijn Dikte: 54mm
 • Deurkozijn Dikte: 54mm
 • Dubbelglas Ramen: 4/14/4mm
 • Dubbelglas Deuren: 4/14/4mm
 • Raamwatergoot: Aluminium
 • Raamopeningssysteem: Draai-kiep (1-hand systeem)
 • Deur slot: 3-punts slot

Blokhut Ennis kan tevens voor een -min prijs worden geleverd met een Ramen en Deuren pakket van Kunststof (Wit). Kijk bij de extra opties wanneer u tuinhuis Ennis van Tuindeco wenst te bestellen met een PVC Ramen en Deuren pakket. Het Ramen en Deuren pakket van Kunststof bestaat uit:

 • Materiaal: PVC
 • Raamkozijn Dikte: 74x64mm
 • Deurkozijn Dikte: 74x64mm
 • Dubbelglas Ramen: 4/16/4mm
 • Dubbelglas Deuren: 4/16/4mm
 • Kleur: Wit (RAL9016)
 • Raamopeningssysteem: Draai-kiep (1-hand systeem)
 • Deur slot: 3-punts slot
 • U-waarde: 1.33W(m2k)
 • Afdichting: Dubbel rubber
 • Hang en sluitwerk: Siegenia Titan AF (WIT)

Inbegrepen

U ontvangt een complete pakket bevestigingsmateriaal, hang- en sluitwerk en de bouwtekening. Ook zijn er nog een aantal extra opties om uw blokhut compleet te maken. Zo kunt u nog een dakgootset van kunststof of vuurverzinkt aan uw bestelling toevoegen. Ook kunt u deze blokhut uitbreiden met een dakraam. Het is mogelijk om deze blokhut te verhogen met een extra wandlaag. 

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Montage service

Ziet u er tegenop om de montage zelf uit te voeren? Laat het dan uitvoeren door onze professionele montage service! De montagekosten vindt u terug in de extra opties en kunt u eenvoudig aanvinken en afrekenen. Aan de montage van extra opties, zoals een dakgoot, zit een meerprijs verbonden. Deze meerprijs vindt u terug bij de extra opties, maar vergeet niet om ook de opties zoals bijvoorbeeld de dakgootset zelf mee te bestellen wanneer u deze wenst.

LET OP: u dient zelf te zorgen voor een verharde en waterpas ondergrond. De prijzen voor het monteren van overige opties, dient u op te vragen door een aanmeldingsformulier in te vullen. Wij nemen na het plaatsen van de bestelling contact met u op over de planning. Qua planning kunt u rekening houden met een aantal weken, uiteraard ook afhankelijk van de levertijd van de artikelen.

Bekijk hier meer informatie over de blokhut montageservice en lees voorafgaand de algemene voorwaarden goed door is ons advies!

Zelf een blokhut op maat maken? Bekijk ons aanbod stapelbare blokhutprofielenlosse staanders of houten gleufpalen. Of gebruik onze rekentool

Voorraad informatie

Bestel uw luxe buitenverblijf of tuinkantoor van hout en veel glas nu bij uw online blokhutexpert Gadero. Wij bezorgen onder gunstige Thuiswinkel Waarborg Servicegaranties.  Ontdek het gemak van online prefab houten chalets kopen!

Dit product valt onder de categorie: Blokhut 70 mm


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Isolatie tip Blokhut Ennis Blokhut Ennis 534 x 540 x 297 cm - Prefab houten huis / chalet met 4 vertrekken Wanddikte 70 mm   |   70 mm dikke blokhut profielen   |   Inclusief dubbel glas   |   Kies uit Standaard of Luxe Ramen & Deuren Pakket Op voorraad
€ 16.390,95 per stuk incl. btw