Logo Gadero
service
Blog

Wat zijn de verschillen tussen klik pvc en laminaat?

Gadero logo
Geschreven doorAnne
Geplaatst13/02/2020

Bent u op zoek naar een vloer voor uw woning? En twijfelt u tussen een klik PVC vloer of een klik laminaatvloer? Dan is het goed om te weten wat de verschillen zijn, zodat u de juiste keuze kan maken. Bij Gadero bieden vloerenmerken als Quick-step, mFLOR en Floer deze typen vloeren aan. 

Floer ComfyClick Visgraat PVC Ijssel Onbehandeld

Maar wat zijn de verschillen tussen klik PVC en klik laminaat? De belangrijkste verschillen hebben we voor u op een rijtje gezet.

Verschil in materiaal 

PVC vloeren worden uit kunststof geproduceerd en zijn daardoor vaak 100% waterbestendig. Voor klanten is dit de belangrijkste eigenschap van PVC. Daarnaast hebben de meeste klik PVC vloeren een sterke slijtlaag, waardoor er niet snel beschadigingen op de vloer zullen komen. Laminaatvloeren zijn opgebouwd uit verschillende lagen van diverse materialen, meestal HDF. Dit staat voor High-Density Fibreboard, een materiaal van samengeperste houtvezel. Als er water en vocht door de groeven onder een laminaatvloer komt, kan dit deze onderlaag in veel gevallen aantasten en (blijvend) beschadigen.

Quick Step Livyn Balance Canyon Eik Grijs Met Zaagsneden

Deze laminaat vloeren hebben vaak een uiterst realistische houtlook aangezien dit product langer op de markt is. Echter worden ook de PVC designs steeds realistischer. Sinds kort zijn er enkele laminaat collecties waterbestendig gemaakt tot in de groef, een goed voorbeeld hiervan is het Landhuis Laminaat van het merk Floer! Ook het Quick Step Classic Laminaat heeft een waterbestendige coating net als nog een aantal andere collecties.

Verschil in dikte

Een laminaatvloer is meestal tussen de 0,8 cm - 1,2 cm dik. PVC vloeren zijn dunner dan laminaatvloeren, met de meest voorkomende dikte van 0,25-0,5 cm. Dit heeft invloed op vloerverwarming. Basis regel hierbij is: "Hoe dunner de vloer, hoe lager de warmteweerstand". Het zorgt ervoor dat PVC vloeren ideaal zijn voor vloerverwarming. Ook laminaat kan goed met deze warmtebron gecombineerd worden. Voor beide vloeren is het van groot belang dat deze worden geplaatst met een geschikte ondervloer.

Floer ComfyClick Visgraat PVC Rijn Gerookt Wit

Onderhoud

Het onderhouden van laminaat of een PVC vloer is relatief eenvoudig. Bij laminaat wordt afgeraden om gebruik te maken van een stoomreiniger. Door de hoge druk is de kans groter dat er water door de groef onder de vloer komt. Bij (verlijmd of klik) PVC hoeft dit geen probleem te zijn. Echter is het gebruik van een dweil, wat (lauw)warm water en regelmatig zorgvuldig stofzuigen alles wat deze vloeren nodig hebben qua onderhoud. Het is een absolute no-go om allesreiniger of dergelijke schoonmaakmiddelen te gebruiken. Ondanks dat de naam doet vermoeden dat het ook geschikt is om uw vloer te reinigen, zal het de toplaag van de vloer in de meeste gevallen aantasten. Bij het gebruik van deze producten kan de vloer dof worden, loopt u het risico dat de kleur van de vloer wordt aangetast en kan de beschermende toplaag onherstelbaar worden beschadigd.

Floer ComfyClick PVC Onlanden Gerookt

Klikverbindingen

Laminaat staat bekend om zijn eenvoudige verwerkingswijze dankzij verschillende soorten klikverbindingen. Dit zorgt ervoor dat u een laminaatvloer zelf gemakkelijk kunt leggen. Maar de behoefte naar klik PVC vloeren stijgt onder consumenten. Deze vloeren hebben alle voordelen van PVC, zijn 100% waterbestendig en makkelijk zelf te leggen. Floer, Meister en Quick Step zijn enkele merken die hier slim op inspelen. Klik PVC vloeren en klik laminaatvloeren zijn door de verbindingen gemakkelijk zelf te leggen. In vergelijking met een verlijmde PVC vloer bespaart u hierdoor vaak hoge kosten voor het egaliseren van uw ondergrond en kunt u de vloer eenvoudig zelf leggen. Wist u dat er ook klik visgraat PVC bestaat? Bekijk de prachtige vloeren en laat u betoveren door het klassieke patroon in een modern jasje! Bekijk alle klik PVC vloeren of klik laminaatvloeren bij Gadero. Voor een uitgebreid advies kunt u ook contact met ons opnemen. Heeft u een keuze kunnen maken tussen de verschillende vloeren? En bent u benieuwd naar hoe deze vloer er in het echt uit ziet? Bezoek onze showroom of vraag een proefmonster via de productpagina's aan!