Logo Gadero
service
Blog

Terras calculator

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst14/09/2018

Berekeningen maken voor uw terras van hout kan behoorlijk veel uurtjes in beslag nemen. De rekentool.gadero.nl/vlonder van Gadero helpt u gelukkig bij het berekenen van de benodigde materialen voor uw houten terras.

Vlonder calculator

Deze rekenhulp vernieuwden wij afgelopen week. U krijgt nu per plank keuze meerdere opties qua planklengtes en prijzen. Zo is een houten vlonder met hier en daar wat kopse naden goedkoper dan een houten terras die bestaat uit uitsluitend lange planken die de volledige breedte overbruggen. Immers lange vlonderplanken rond de 4 en 5 meter zijn moeilijker uit een boom te zagen en dus schaarser. Daarom zijn lange vlonderplanken doorgaans omgerekend per strekkende meter duurder dan korte terrasplanken van 90, 120, 150 en 180 cm. Het rekensysteem sorteert de beschikbare vlonderplanken (onderverdeeld in hardhout, geïmpregneerd naaldhout en Lariks/Douglas) altijd op prijs, met de voordeligste optie bovenaan. 

Voor de plank legrichting adviseren wij altijd te kijken naar uw meest gangbare zichtlijnen vanuit de woning of strategisch punt in de tuin. Probeer bij de plank legrichting altijd over de naden heen te kijken en niet in de naden. 

Vlonder calculator

Met de Gadero vlonder calculator kiest u naast vlonderplanken van hardhout (ook met clips), geïmpregneerd of lariks/douglas hout ook onderbalken, fundering, schroeven en eventueel slotbouten als u gebruikt maakt van piketpalen. 

Vlonder calculator

Voor de fundering raden we 6x6x100 cm piket paaltjes aan. Hiermee verankert u uw onderbalken stevig en heeft u ruimte voor ventilatie onder de vlonder. Echter een vlonder fundering maken op beton of op betonbanden of tegels is ook mogelijk. Zorg altijd wel vor rubberen tegeldragers tussen uw balken en uw steen. Maak uw onderregels ook altijd vast aan bij (bij voorkeur zware) tegels of beton. Het meest gekozen zijn de hardhouten 45x70 mm onderbalken. Deze kunt u met m8x120 mm slotbouten staand monteren aan 6x6 cm piketpalen. Sjoemel nooit op de balkafstand van 40 cm hart op hart. Bezuinig liever op de plankdikte dan op uw fundering zeggen wij altijd.

Vlonder calculator

Weet u nog niet precies welke houtsoort of plankdikte u gaat kiezen? Bekijk dan de hoofdpagina over vlonders, onze Pinterest boards over houten terrassen en onze handige klustips met video's. Bekijk de vernieuwde vlonder calculator op rekentool.gadero.nl/vlonder. Uw ervaringen vernemen wij graag.

Montageservice

Laat u uw werk liever aan de specialist over? Kies dan voor de Gadero montageservice. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!