17 mrt gadero tv

Gadero TV Live!

Afgelopen zaterdag was het zo ver! Gadero TV ging live vanuit Meppen samen met Henk Jan en vestigingsmanager Tino!

Er was een mogelijkheid om vragen te stellen, terwijl Henk Jan en Tino u alles vertelden over de laatste tuintrends, blokhutten, vlonders en meer. 

Lees hieronder over de verschillende onderwerpen die voorbij kwamen! 

Showroom in Meppen

Ons live event vond plaats in Meppen, waar een van de twee showrooms van Gadero is gevestigd. U kunt hier verschillende producten bezichtigen aangezien er ruim 50 tuinhuizen, diverse vlonders en ruim 200 sierbestrating producten op het terrein staan. Tijdens het live event heeft u al een kijkje kunnen nemen. Wil u nu meer zien? Kom dan eens langs op ons showroom terrein. Maak een afspraak of loop eens binnen! De showroom is open voor klanten uit Duitsland en Nederland van dinsdag tot zaterdag. 

Gadero Meppen

De beste vlonderplanken

Tijdens ons live event heeft u verschillende vlonderplanken voorbij zien komen. Vlonderplanken zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een thermisch gemodificeerde houtsoort, zoals Thermisch Essen of Thermisch Fraké. Dit hout is erg duurzaam en kent door het thermisch modificeren weinig werking. Hiermee zorgt u voor een luxe uitstraling op uw terras! Zoekt u iets in ons hardhout assortiment? Ontdek dan de hoogwaardige houtsoort Padouk. Dit staat bekend als het beste hout ter wereld en kent een prachtige vergrijzing. U kunt dit hout met clips monteren. Door gebruik te maken van clips heeft u een blinde montage, wat een mooier effect heeft op uw terras. Ook heeft u door gebruik van clips geen last meer van schroefgaten in uw vlonders. 

Een trend die veel terugkomt zijn organische vormen. Denk eens aan een ronde vlonder in plaats van een strakke rechte vlonder. Dit zorgt voor een speelse vorm van uw vlonder. Twijfelt u over welke houtsoort u moet gebruiken voor uw vlonder? Lees dan onze blog!

Vlonder organische vorm

Welke blokhut kunt u kopen

Ook kwamen er verschillende blokhut modellen voorbij. Blokhutten zijn verkrijgbaar met verschillende wanddiktes. Een budget optie is 19 mm. Dit is erg kwetsbaar en niet duurzaam. De meeste mensen kiezen voor 40 mm of 44 mm dikte. Dit is flink duurzamer dan 19 mm en gaat langer mee. Wilt u snel uw blokhut in huis? Kies dan voor onze Blokhut Direct service. Deze blokhutten hebben wij op voorraad in ons assortiment en kunnen binnen 48 uur bij u worden thuisbezorgd. 

Een ander belangrijk onderdeel bij het kiezen van uw blokhut is de dakbedekking. U kunt hiervoor kiezen uit verschillende soorten dakbedekking. EPDM is geschikt voor platte of licht schuine daken, terwijl voor een puntdak juist dakpanprofielplaten van Aquapan geschikt zijn. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe u aquapan dakpannen moet leggen. Of bekijk de andere afleveringen van Gadero TV, waar we ook uitleggen hoe u EPDM aanbrengt of dakshingles plaatst.

Welke overkapping kiest u?

Bij Gadero vindt u zowel houten als aluminium overkappingen.  Beide soorten bezitten zo hun voor- en nadelen. Houten overkappingen hebben een warme natuurlijke uitstraling, zijn voordelig en makkelijk zelf te plaatsen, maar moet wel goed onderhouden worden. Een aluminium overkapping daarentegen heeft een luxe moderne uitstraling, maar zijn vaak duurder en zijn voor de doe-het-zelver eenvoudig te plaatsen. Wel zijn ze onderhoudsarm en gaan ze langer mee. 

Let er bij het kopen van een overkapping op waar u deze voor wilt gebruiken, wie de overkapping plaatst, het formaat ervan, het budget dat er voor is en de fundering. Bij een doe-het-zelf houten overkapping is het belangrijk dat u let op de overspanning van de balken. Lees in onze blog hoe u dat doet! Liever een aluminium overkapping? Bekijk dan eens de verschillende overkappingen van Garden Dreams! Deze gaan lang mee en geven uw tuin een luxe, moderne uitstraling.

Aluminium Veranda Garden Dreams

Open of gesloten gevelbekleding

Voor gevelbekleding is het belangrijk om te weten of u kiest voor gesloten of open gevelbekleding. Open gevelbekleding gaat langer mee dan gesloten gevelbekleding en geeft een moderne, speelse uitstraling. Gesloten gevelbekleding kent een strakke afwerking, maar hier heeft u geen last van vuil of spinnen! 
Een veel gekozen houtsoort voor gevelbekleding is thermisch gemodificeerd hout. Dit is vormvast, erg duurzaam en heeft een lange levensduur. In onze blog kunt u daarom de 5 voordelen lezen van thermisch gemodificeerd hout. U kunt dit hout beitsen, oliën of lakken om zo kromtrekking tegen te gaan! Lezen hoe? Bekijk hier onze blog over behandeling van gevelbekleding

Gevelbekleding open

Hoe kiest u een goede schutting

Schuttingen zijn ideaal als u een stukje privacy wilt in uw tuin. U kunt ervoor kiezen om een tuinscherm te plaatsen, maar u kunt zelf ook een schutting maken. Tuinschermen zijn makkelijk te plaatsen, alleen is het vaak lastig om goed uit te komen. Doorzagen gaat niet eenvoudig. Een andere optie is om zelf een schutting te maken. Zo weet u zeker dat het goed uitkomt, maar u heeft er wel meer werk van. Een trend die tegenwoordig vaak terugkomt is een schutting met betonpalen. Dit geeft een stoere uitstraling en zorgt voor extra stevigheid.

Het is belangrijk van te voren te bedenken hoeveel waarde u hecht aan privacy. Er zijn namelijk verschillende aantal planken waar u uit kunt kiezen.15-planks zorgt er voor dat u nog wel door de schutting heen kunt kijken en u minder privacy heeft, omdat voorbijgangers nog wel in uw tuin kunnen kijken.19-planks is al veel dichter, waardoor u meer privacy heeft in uw tuin. 

Schutting

De keuze voor sierbestrating

Een ander onderdeel van de livestream was natuurlijk de sierbestrating. Hierin werden onder andere keramische - en betontegels laten zien. Keramiek is lichter dan beton, waardoor het makkelijker te tillen en te vervoeren is. Ook zijn deze tegels makkelijk te onderhouden en dringt vuil hier niet binnen. Betontegels daarentegen moeten regelmatig worden schoongemaakt om zo vlekken te voorkomen. Gecoate betontegels daarentegen zijn beter te onderhouden, door de coating zijn ze vlekvrij, waterafstotend en hoeft u ze minder snel schoon te maken. Kunt u niet kiezen? Bekijk onderstaande video voor een beter beeld van beide soorten tegels. 

Om wateroverlast te voorkomen, kunt u een drainagebuis plaatsen in uw tuin. Zo wordt het hemelwater opgevangen en kan dit worden afgevoerd naar het omliggende grondwater in uw tuin. Het is een groot voordeel, wat zeer eenvoudig te leggen is en een betrouwbare manier om wateroverlast te verhelpen. Lees in onze blog ook andere manieren om wateroverlast te voorkomen

Het is ook mogelijk om stapelblokken te plaatsen in uw tuin. Hiermee creëert u eenvoudig hoogteverschillen in uw tuin, dit geeft perspectief en zorgt voor meer diepte in de tuin. Behalve hoogteverschillen kunt u ook bloembakken maken of een tuinbank plaatsen. Een andere manier om een bloembak te maken in uw tuin is met cortenstaal, hiermee kunt u natuurlijke vormen creëren en dit zorgt weer voor een strakke en mooi uitziende afwerking. 

Muurelementen stapelen

Hoe nu verder? 

Omdat wij veel vragen hebben binnengekregen voor, tijdens en na het event zullen wij hier komende paar weken blogs over schrijven. Hierin behandelen wij de veelgestelde vragen en proberen we u te helpen bij uw tuinproject! Heeft u ondertussen nog andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice of bereik ons via Facebook of Instagram