Logo Gadero
service
Blog

De 3 redenen voor een Houten Parketvloer in plaats van PVC of Laminaat

Gadero logo
Geschreven doorAnton
Geplaatst29/12/2015

Op zoek naar een nieuwe vloer in de woonkamer? Dan bent u bij Gadero op de juiste plek!

Floer Landhuis Laminaat Vloer Extra Breed 32 Brede planken

De eerste vraag is vaak: kiest u een houten vloer? Of toch een houtvervanger als laminaat of PVC? In dit artikel vindt u de 3 belangrijke redenen voor een eiken houten parketvloer.

Noestvrij Quick Step eiken parketvloer

Noestarm Quick Step eiken parketvloer

1. Meer onderhoud = meer duurzaamheid

In de meeste gevallen wordt er bij de keuze voor laminaat of PVC gestruikeld over het “vele” onderhoud van een parketvloer. De PVC vloeren kunnen immers eenvoudig worden gedweild en gereinigd, zeer handig met kinderen. En een houten vloer vraagt zo veel onderhoud. Maar is dit echt zo?

Wij adviseren onze klanten de parket vloer 2 x in maand vochtig te dweilen met een natuurzeep van bijvoorbeeld Woca. Dankzij de reiniging en de beschermlaag die de natuurzeep aanbrengt is verder onderhoud van de vloer niet nodig. Een PVC of laminaat vloer wordt vaak ook minstens 2 x in de maand gedweild! Waarbij de vloer alleen wordt gereinigd. Dus in plaats van het toevoegen van standaard zeep aan uw dweilwater gebruikt u bij een houten parket enkel een ander product! Het 1 x per jaar oliën van het parket met een onderhoudsolie is als het afsluiten van een verzekering. Zeker de moeite waard wanneer u weet dat de vloer hierdoor een leven lang mee gaat!

1-Bis White Wash Lamelparket

1-Bis White Wash Lamelparket

2. Duurzaamheid beter benut

Ja een pvc vloer is duurzaam. Onze ervaring bij onze klanten is dat een pvc vloer in de woonkamer echter gaat vervelen. Wist u dat de meeste kunststof vloeren worden vervangen vanwege de kleur en het uiterlijk in plaats van de houdbaarheid? Zo spreken we regelmatig klanten die zijn uitgekeken op hun laminaat of PVC vloer en overgaan op hout. Ondanks dat ze nog meerdere jaren garantie op hun vloer hebben. Bij een houten vloer wordt de duurzaamheid beter benut.

Noestvrije Parketvloer Geolied

Noestvrije Parketvloer Geolied

Hoe anders is dit bij een parketvloer. Daar raakt u nooit op uitgekeken. De jaarringen, vlamtekeningen en kleurschakeringen zijn zo uniek, u ontdekt steeds weer iets nieuws in uw vloer.Heeft u een wit geolied lamelparket in de woonkamer liggen maar begint het white wash design te vervelen? Geen probleem! Schuur de eiken vloer licht op (of nog beter laat dit doen door een specialist), minder dan 1 mm kan al genoeg zijn, en u krijgt een onbehandelde eiken vloer terug. Klaar om in de gewenste kleur geolied te worden. Ze zeggen dan ook niet voor niets dat u een leven lang met uw houten vloer vooruit kan! De duurzaamheid maakt een parket vloer uiteindelijk ook veel voordeliger, ondanks dat de vierkante meter prijs bij de aanschaf hoger ligt.

Rustiek Parket ook geschikt voor slaapkamer

Rustiek Parket ook geschikt voor slaapkamer

3. De kunststof stroken gaan vervelen

Na een aantal jaar gebruik verveelt de kunststof vloer bij veel mensen. U gaat naar enkele jaren dezelfde kunststof stroken herkennen. Vaak bestaan kunststof vloeren uit ca 8-20 verschillende prints. Steeds dezelfde nepnoesten, nepvlammen en dezelfde kleuren gaan u dan irriteren. Vaak begint de printlaag van laminaat en PVC (bij goedkopere merken vaak maar 8 verschillende plank designs) na 2 / 3 jaar te storen. Op dit moment kunt u planken met een gelijke toplaag in uw vloer terug te vinden. Het gevoel van de natuurlijke en levendige houten vloer gaat u met kunststof PVC simpelweg nooit krijgen. Zeker wanneer het oppervlak wat voor het raam regelmatig in de zon ligt begint te verkleuren. Het zachte vloeroppervlak van PVC kan het gevoel van een vinyl/zeil vloer geven en ook het “geklik” bij het lopen op laminaat kan flink gaan irriteren.

Rustiek Gerookt & Geolied Lamelparket

Rustiek Gerookt & Geolied Lamelparket

Dit is bij een echte parketvloer wel anders, u gaat steeds meer van uw vloer houden. Geen plank is hetzelfde, de vloer leeft en u ontdekt steeds weer iets nieuws in uw vloer! U ziet letterlijk de jaartekeningen van de boom en de prachtige natuurlijke kleurschakeringen in het hout. En het grote voordeel is, hoe rustieker en dus levendiger de eiken planken zijn hoe goedkoper de vierkante meter prijs is. Dus zoekt u die stoere karakteristieke vloer met (open) noesten en barsten in het oppervlak? Grote kans dat dit parket zeer betaalbaar is!

Bekijk het assortiment voordelig geprijsde parket vloeren hier.