Blinde Bevestigingsprofielen voor 190 mm bankirai vlonderplank

Productnummer: DV15999

€ 49,95 Per doos
Vanaf 2 stuks, 4% korting Vanaf 3 stuks, 5% korting
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Blinde Bevestigingsprofielen voor 190 mm bankirai vlonderplank

  • Gemiddeld 1 doos per 2,5 m2
  • Geen schroefkoppen in het zicht
  • Compleet met schroeven geleverd
  • Veel manuren montage
  • Alleen voor 28x190 mm bankirai hardhout planken en enkele composiet loopdekken

Blinde Bevestigingsprofielen voor 190 mm bankirai vlonderplank

Deze blinde bevestigingsprofielen zijn uitsluitend bedoelt voor onze 28 x 190 mm Bankirai vlonderplanken glad geschaafd en de 25 x 190 mm Elephant composiet loopdekdelen, zie bijbehorende artikelen. Voor de bovenstaande prijs heeft u 45 profielen en 200 bijpassende RVS schroeven. Deze onzichtbare montage profielen voor 19 cm brede planken zijn gegalvaniseerd en van gepoedercoat staal. 

Let op, deze profielen dient u dwars onder de planken te monteren op de balken. U schroef deze profielen eerst vast aan de onderzijde van uw 19 cm brede terrasplank en daarna op de liggers van 45 x 70 mm in hardhout. Let op, deze profielen laat u steeds verspringen op de ligger zie foto. Hanteer balken om de maximaal 40 cm hart op hart aan.

Stappenplan montage bij composiet zie foto 3

Leg het 1e massieve dekdeel met de onderzijde naar boven op de onderregels en teken het exacte middelpunt van de regel af op de delen.

Monteer daarna eerst de bevestigingprofielen met bijgeleverde schroeven M4x20 in het midden van de 3 middelste openingen op de dekdelen circa 2mm links vanuit de afgetekende lijnen. Gebruik 3 schroeven per bevestigingprofiel.

Draai nu het eerste dekdeel met de onderzijde naar beneden en monteer de bevestigingprofielen met de meegeleverde schroeven M4x45 op de onderregels.

Na montage van het eerste dekdeel kunt U verder met het volgende deel door bovengenoemde stappen te herhalen, echter dient U het bevestigingprofiel circa 2mm rechts vanuit de afgetekende lijn te monteren zodat de profielen precies naast elkaar op de onderregels komen. Schuif vervolgens het dekdeel met de gemonteerde bevestigingsprofielen onder het 1e met de schroeven M4x45 vast op de onderregel. Het opstaande nokje op de profielen bepaald de afstand tussen de delen onderling.

Bovengenoemde stappen blijft U vervolgens om en om herhalen tot het hele terras klaar is.

Het alternatief

Wilt u een houten terras maken zonder schroeven en niet deze profielen gebruiken? Bekijk dan zeker ook ons uitgebreide assortiment terrasplanken voor clips montage. Dit zijn duurzame, hardhouten vlonderplanken met aan de lange zijden een sponning voor onzichtbare bevestiging met clips.