Basralokus

Gadero Houtsoorten

Basralokus

Basralokus

Basralokus is qua toepassingsmogelijkheden vergelijkbaar met Angelim Vermelho en azobé. De houtsoort komt uit Suriname, Brazilië en Frans Guyana. Ze wordt ook wel Guyana-teak of Angélique genoemd. Dit prachtige hout heeft mooie kleurschakeringen in het roestbruin tot goud en purper. Het hout heeft van nature kleine kiezellichaampjes en krijgt daardoor gladgeschaafd al een prachtige glans. 

  • Duurzaamheidsklasse 2
  • Goed bestand tegen schimmels en insecten
  • Veel gebruikt in de waterbouw
  • Bij bewerken raden wij beschermende kleding aan.

Eigenschappen Basralokus

Basralocus hardhout

Dit Guyana-teak wordt veel gebruikt in de waterbouw. De kleine kiezellichaampjes zorgen ervoor dat het hout goed bestand is tegen schimmels en insecten. De levensduur ligt gemiddeld rond de 20 jaar. Vers Basralokus-hout is vrij gemakkelijk te bewerken, maar doe beschermende kleding aan! Mensen die daar gevoelig aan zijn, kunnen last krijgen van het fijn stof dat vrij komt tijdens het bewerken van de houtsoort. Voorkom scheuren van basralokus, door het hout voor te boren.

Alternatief azobé

Wanneer men basralokus droogt, moet dat voorzichtig gebeuren. Als het hout te vlug gedroogd wordt, kunnen er scheuren ontstaan. Basralokus-hardhout wordt dus veel gebruikt voor grondkeringen en is in die zin een alternatief voor populaire hardhoutsoorten als azobé en Angelim Vermelho